Αρχική Τελευταία Νέα Το ΤΕΠΑΚ ενημερώνει τους φοιτητές/τριες του για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου με...

Το ΤΕΠΑΚ ενημερώνει τους φοιτητές/τριες του για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία

Διαδικτυακές συναντήσεις για ενημέρωση της φοιτητικής κοινότητας αναφορικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου, με φυσική παρουσία, το προσεχές εξάμηνο, θα διοργανώσει τις επόμενες μέρες, η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας (ΥΣΦΕ) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου.

Προς υλοποίηση των αποφάσεων της Συγκλήτου (14/7/2021), για διεξαγωγή των μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με φυσική παρουσία (στο μέγιστο δυνατό βαθμό), και γνωρίζοντας ότι η φοιτητική κοινότητα ενδιαφέρεται, αγωνιά και θέτει ερωτήματα για τον τρόπο επανεκκίνησης (restart) και λειτουργίας του Πανεπιστημίου, η ΥΣΦΕ ενημερώνει τις φοιτήτριες και φοιτητές για τα ακόλουθα:

  • Έχει ετοιμαστεί πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα (εδώ) και έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές σε μαθήματα όλων των φοιτητών (πλην των νεοεισερχόμενων).
  • Η διασφάλιση υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης μέσα στην πανεπιστημιακή μας κοινότητα είναι σημαντική συνθήκη για να καταφέρουμε όχι απλά να επανεκκινήσουμε, αλλά και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα μέχρι τέλους. Στο Πανεπιστήμιο μας λειτουργεί walk in εμβολιαστικό κέντρο (εδώ)και η Σύγκλητος έχει απευθύνει κάλεσμα στην πανεπιστημιακή κοινότητα να εμπιστευτεί την επιστήμη και να προχωρήσει σε εμβολιασμό.
  • Η κατοχή από όλους και η ευθύνη ελέγχου από το Πανεπιστήμιο του safe pass είναι μια πολύ απαιτητική πρόκληση. Για σκοπούς διευκόλυνσης της διαδικασίας ελέγχων, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο οι φοιτητές που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει (τους τελευταίους 6 μήνες) να ενημερώσουν σχετικά την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα. Μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Ενημερώνοντας εκ των προτέρων το πανεπιστήμιο, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου:

  • Οι φοιτητές που το πράττουν δεν θα υπόκεινται στους καθημερινούς ελέγχους, καθώς οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.
  • Σε ανταπόδοση της διευκόλυνσης που οι φοιτητές παρέχουν στην εύρυθμη επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, θα περιληφθούν σε κληρώσεις πλούσιων δώρων και άλλων ωφελημάτων (δείτε εδώ)

Κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, θα διοργανώσουμε τις επόμενες μέρες διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να εξηγήσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, στο μέτρο που επιτρέπει και η ρευστότητα των συνθηκών, τον τρόπο επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου από το προσεχές εξάμηνο.

Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλί προειδοποίηση – Πάνω από 41 βαθμούς
Επόμενο άρθροΤμ.Εργασίας: Διακοπή εργασίας για όσους είναι εκτεθειμένοι στο καύσωνα (ΠΙΝΑΚΑΣ)