Αρχική Τελευταία Νέα Τοποθέτηση σε ορατά σημεία προειδοποιητικών πινακίδων για σταθερές και κινητές κάμερες

Τοποθέτηση σε ορατά σημεία προειδοποιητικών πινακίδων για σταθερές και κινητές κάμερες

Η τοποθέτηση σε ορατά σημεία προειδοποιητικών πινακίδων για την ύπαρξη σταθερών και κινητών καμερών και για το όριο ταχύτητας, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε ειδική σύσκεψη για τη λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης για τροχαίες παραβάσεις, υπό την προεδρία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με τη συμμετοχή  του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Αρχηγού της Αστυνομίας και εκπρόσωπών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στη σύσκεψη τονίστηκε το γεγονός πως το νέο σύστημα φωτοεπισήμανσης βρίσκεται στα πλαίσια της προσπάθειας για ελαχιστοποίηση των παραβάσεων, βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση των οδικών συγκρούσεων.

Στη συζήτηση επί συγκεκριμένων σημείων συμφωνήθηκε η τοποθέτηση σε ορατά σημεία προειδοποιητικών πινακίδων για την ύπαρξη σταθερών και κινητών καμερών, αλλά και για το όριο ταχύτητας.

Επιπρόσθετα, έγινε ανάλυση της μεθόδους επιλογής των σημείων τοποθέτησης των σταθερών καμερών, οι οποίες βρίσκονται σε μελανά σημεία τα οποία καθορίστηκαν βάσει στατιστικών ερευνών.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη τα φώτα τροχαίας σε διασταυρώσεις που επιτρέπεται η στροφή δεξιά  να διαθέτουν την κατάλληλη σήμανση. Επανατονίστηκε επίσης, η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος.

Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε η εξέταση του βαθμού αξιοποίησης της τεχνολογίας με στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών έκδοσης εξωδίκων παραβάσεων και την προώθηση της άμεσης εξόφλησης των οφειλών μέσω διαδικτυακών συστημάτων.

Τέλος, οι εισηγήσεις εκ μέρους των διαφόρων υπηρεσιών έχουν καταγραφεί και το Υπουργείο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα παρακολουθεί στενά το θέμα για την εφαρμογή των αποφάσεων.