Αρχική Τελευταία Νέα Τρίτη πολύ σοβαρή καταγγελία στα χέρια του Υπ. Παιδείας

Τρίτη πολύ σοβαρή καταγγελία στα χέρια του Υπ. Παιδείας

Άφησαν λόγω απουσιών στην ίδια τάξη μαθήτρια με αναγνωρισμένα πολύ σοβαρά ψυχολογικά τραύματα.

 

Μετά της περιπτώσεις μαθήτριας με Down και μαθητή με διεγνωσμένο ΔΕΠΥ, άλλη μια καταγγελία για τη διαχείριση μαθήτριας με πολύ σοβαρά προβλήματα* έχει στα χέρια του το Υπουργείο Παιδείας εδώ και σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να πράξει εξ όσων γνωρίζουμε κάτι για να βελτιώσει την κατάσταση των αποφάσεων του καθηγητικού συλλόγου.

Τα στοιχεία της επίσημης καταγγελίας που κατέχει το CyprusNews.eu έχουν κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας λόγω της σοβαρότητας της περίπτωσης, αλλά ταυτόχρονα και της συχνής διαχείρισης περιπτώσεων αυτής της κατηγορίας από τον συγκεκριμένο καθηγητικό σύλλογο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό χρονολογείται ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και έχει ενημερωθεί με κοινοποίηση και η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού αλλά και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Το σημαντικό που πηγάζει από τις καταγγελιές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία, πέραν προφανώς της σημαντικότητας της κατάστασης των περιστατικών, είναι η ολιγωρία που δείχνει το Υπουργείο και το σύστημα για την διαχείριση αυτών των περιπτώσεων ανήλικων ατόμων.

*Γίνεται πολύ προσεκτική αναφορά στην κατάσταση της μαθήτριας για λόγους προσωπικών δεδομένων αλλά και προστασίας της. Κατάσταση την οποία γνώριζε ο σύλλογος πριν αποβάλει την μαθήτρια.