Αρχική Τελευταία Νέα «Βρεθήκαμε εκ λάθους σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιού» λέει ο Θεμιστοκλέους – Τι...

«Βρεθήκαμε εκ λάθους σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιού» λέει ο Θεμιστοκλέους – Τι αναφέρει ανάρτηση του

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους εξηγεί αναφέρει ότι εκ λάθους δεν αντιλήφθηκε μαζί με άλλους ότι βρίσκονταν εντός της απαγορευμένης περιοχής για κυνήγι.

Η ανακοίνωση:

Σήμερα μαζί με δύο άλλους φίλους κυνηγούς, βρεθήκαμε εκ λάθους σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιού, η οποία γειτνιάζει με επιτρεπόμενη.

Ήμασταν και οι τρεις παντελώς ανυποψίαστοι για το λάθος αυτό μέχρι που ομάδα της Υπηρεσίας Θήρας μας πλησίασε, πρώτα εμένα που βρισκόμουν στην άκρη του δρόμου και κατόπιν τηλεφωνήματος μου και τους άλλους δύο πιο πάνω φίλους, οι οποίο ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μου. Ακολούθως, ενημερωθήκαμε από τους  αρμόδιους  της Υπηρεσίας Θήρας ότι η περιοχή είναι απαγορευμένη.

Τους αναφέραμε ότι εκ λάθους δεν το είχαμε αντιληφθεί, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι.

Στην συνέχεια, αφού απολογηθήκαμε για το πιο πάνω ατόπημα, καλέσαμε τους αρμόδιους της Υπηρεσίας Θήρας να προχωρήσουν και να εφαρμόσουν τον νόμο, όπως ακριβώς θα έκαναν σε κάθε πολίτη της Δημοκρατίας, όπως και έπραξαν με την έκδοση σχετικού εξώδικου προστίμου.
Και οι τρεις κυνηγούμε για χρόνια χωρίς ποτέ να καταγγελθούμε για παρόμοια παράβαση.

Για τον ισχυρισμό μας ότι επρόκειτο περί λάθους μαρτυρεί το γεγονός ότι και οι τρεις ήμασταν με τα προβλεπόμενα πορτοκαλί γιλέκα ή καπέλα, καθώς επίσης και το ότι τα άλλα δύο πρόσωπα ανταποκρίθηκαν άμεσα  στο κάλεσμα μου και κατέφθασαν στο σημείο του δρόμου, όπου βρισκόταν η Υπηρεσία Θήρας, συνεργαζόμενοι πλήρως με αυτήν.

Όπως ο κάθε πολίτης πληρώνει το όποιο πρόστιμο έτσι και εμείς θα πληρώσουμε εντός των προβλεπόμενων ημερών τα δικά μας.

Τέλος, καλώ τους υπόλοιπους κυνηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί ενόψει του ότι με ευκολία μπορεί να υποπέσουν στο εν λόγω λάθος, χωρίς να το καταλάβουν, όπως συνέβηκε σε εμάς σήμερα, ιδιαίτερα όταν η απαγορευμένη περιοχή γειτνιάζει με επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγιού και αυτή δεν είναι αρκούντως οριοθετημένη με τις πινακίδες απαγόρευσης.  

Το κυνήγι οφείλουμε να το προστατεύσουμε και συνεπώς εκφράζω την λύπη μου και δημόσια για το πιο πάνω λάθος, το οποίο τονίζω ξανά ότι έγινε χωρίς καμία άλλη σκέψη ή πρόθεση.