Αρχική Τελευταία Νέα Βροχερό το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Βροχερό το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Βροχερό το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα είναι βροχερός με την πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας.  

Όσον αφορά τον καιρό σήμερα, θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά στα παράλια και τοπικά στο εσωτερικό θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση, ενώ αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί τοπική ομίχλη, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Την Κυριακή παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα εμφανίζονται τοπικά είναι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το επόμενο τριήμερο, αργά το βράδυ και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να σχηματιστεί τοπική ομίχλη, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.