Αρχική Τελευταία Νέα Βροχές και ισχυροί άνεμοι στο μενού του καιρού

Βροχές και ισχυροί άνεμοι στο μενού του καιρού

Μεμονωμένη βροχή αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας. 
 
Την ίδια ώρα, αναμένονται ισχυροί άνεμοι. 
 
Αναλυτικά ο καιρός 
 
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που από το μεσημέρι και μετά πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και από το μεσημέρι και μετά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις καθώς και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που από το μεσημέρι και μετά πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά.
 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Προηγούμενο άρθροΟι αντοχές της Κτηματαγοράς κατά την πανδημία, οδηγός για γρήγορη ανάκαμψη
Επόμενο άρθρο69 παραλίες στην Κύπρου με γαλάζια σημαία – 19 παραλίες στην Επ. Λεμεσού