Αρχική Τελευταία Νέα Χαλαρώσεις: Δύσκολο παζλ για να αποφευχθεί πισωγύρισμα

Χαλαρώσεις: Δύσκολο παζλ για να αποφευχθεί πισωγύρισμα

Στην αναμονή των νέων μέτρων βρίσκονται όλοι καθώς, στο το μικροσκόπιο του Υπουργείου Υγείας και των επιστημόνων θα βρεθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που διανύουμε, τα οποία και θα καθορίσουν το εύρος των χαλαρώσεων που θα δοθούν από την πρώτη Μαρτίου και θα αποφασιστούν την Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναμένεται όπως δημιουργηθούν δύο φάσεις χαλαρώσεων όπως δηλαδή έχει συμβεί και το Φεβρουάριο με τα sms να παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου με ίσως αύξηση στον αριθμό τους μέχρι τα 3 αλλά και αύξηση των ατόμων ανά σπίτι πχ 10 άτομα.

Στην πρώτη φάση που θα ξεκινήσει την πρώτη Μαρτίου προτείνεται όπως ανοίξουν ωδεία, σχολές χορού, φροντιστήρια, γυμναστήρια για προσωπική εκγύμναση (personal training), καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες για τους ανήλικους. Η πρόταση αυτή προβλέπει και την επιστροφή στα θρανία, των μαθητών της πρώτης και της δευτέρας Λυκείου.

Δεδομένη θεωρείται η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου εάν δεν σημειωθεί νέα έξαρση μετά την μεγάλη πίεση που ασκεί ο χώρος προς το Υπ. Υγείας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόταση για επαναδραστηριοποίηση των εστιατορίων από τις 8 Μαρτίου, η επικρατέστερη ημερομηνία για επαναλειτουργία όλων των χώρων εστίασης παραμένει η 16η Μαρτίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Το Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του, επιθυμεί όπως είναι συντηρητικό το ξεκλείδωμα εντός Μαρτίου, προκειμένου να μην υπάρχει πισωγύρισμα πριν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και θωρακιστούν οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση από τις παρασκευάστριες εταιρείες, η Κύπρος αναμένεται να παραλάβει τον Μάρτιο συνολικά 130,440 δόσεις, από τα τρία αδειοδοτημένα εμβόλια.