Αρχική Τελευταία Νέα Χιλιάδες ευρώ για τα τυροπιτάκια και τα κεραστικά Υπουργών και άλλων

Χιλιάδες ευρώ για τα τυροπιτάκια και τα κεραστικά Υπουργών και άλλων

Σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης για τους καφέδες και τα κεραστικά των αξιωματούχων και των υψηλόβαθμων δημόσιων υπαλλήλων της Κύπρου, εν ώρα εργασίας.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το ετήσιο κονδύλι που κατατέθηκε στον προϋπολογισμό του 2019, ανέρχεται στις 38,280 για τους 11 υπουργούς.

Συγκεκριμένα, κάθε Υπουργός λαμβάνει κάθε μήνα 290 ευρώ επίδομα φιλοξενίας για ποτά και άλλα παρεμφερή που προφέρονται εν ώρα υπηρεσίας με ή χωρίς τους φιλοξενούμενούς τους.

Να σημειώσουμε πως κάτι ανάλογο δικαιούνται και οι 13 Γενικοί Διευθυντές των Υπουργών της Βουλής και της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον «Φ» αυτοί δικαιούνται επίδομα φιλοξενίας το πόσο των 170 ευρώ τον μήνα. Το κόστος  που επωμίζεται το κράτος για τα κεραστικά των 13 Γενικών Διευθυντών ανέρχεται στις 22,620 χιλιάδες ευρώ.

Επίδομα όμως φιλοξενίας λαμβάνει και ένας μεγάλος αριθμός επιτροπών, εφόρων, πρόεδρων και μελών Αρχών όπως και υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων.

Να σημειώσουμε πως τα έξοδα φιλοξενίας καταλήγουν στον μισθό των δικαιούχων ανεξαρτήτως εάν δαπανηθούν ή όχι για τον σκοπό που καταβάλλονται.

Τέλος, οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, πέραν από το επίδομα φιλοξενίας, ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων που κατέχει διευθυντικές θέσεις, λαμβάνει και επίδομα τηλεφώνου το όποιο ανέρχεται  στα 595 ευρώ τον χρόνο. Το κονδύλι για αυτό το επίδομα ξεπέρνα τις 70 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

cyprustimes.com