Αρχική Τελευταία Νέα Χίλιες σφαίρες εντοπίστηκαν σε εγκαταλειμμένη οικία στη Λεμεσό

Χίλιες σφαίρες εντοπίστηκαν σε εγκαταλειμμένη οικία στη Λεμεσό

Μέρος της μεγάλης ποσότητας σφαιρών που κλάπηκαν από εμπορευματοκιβώτιο, τον περασμένο μήνα, εκτιμάται ότι αποτελούν χίλιες σφαίρες διαμέτρου 9mm, που εντοπίστηκαν σε εγκαταλειμμένη οικία στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, οι σφαίρες εντοπίστηκαν από μέλη της ΥΚΑΝ που διερευνούσαν συγκεκριμένη πληροφορία και παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι χίλιες σφαίρες είναι ίδιας μάρκας με αυτές που είχαν κλαπεί από εμπορευματοκιβώτιο που βρισκόταν έξω από το υποστατικό αδειούχου εισαγωγέα – εξαγωγέα όπλων και πυρομαχικών.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπορευματοκιβώτιο διαρρήχθηκε μεταξύ 5 με 19 Οκτωβρίου, ενώ οι δράστες απέσπασαν 200 κιβώτια, που περιείχαν 50 χιλιάδες φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και 114 κιβώτια που περιείχαν 114.000 σφαίρες όπλου 9mm, αξίας 17.000 ευρώ.

Μέρος των σφαιρών που κλάπηκαν καθώς και άλλος εξοπλισμός εντοπίστηκε ήδη σε έρευνες που έγιναν και συγκεκριμένα, ένα έμφορτο περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι,16 γκαζάκια αεροβόλου πιστολιού και 15.906 σφαίρες πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9 mm.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 27χρονος και 32χρονος, το διάταγμα κράτησης των οποίων ανανεώθηκε χθες για άλλες έξι ημέρες.