Αρχική Τελευταία Νέα Ξυλοκόπησαν μέλος πληρώματος ασθενοφόρου στη Λεμεσό

Ξυλοκόπησαν μέλος πληρώματος ασθενοφόρου στη Λεμεσό

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών καταδικάζει τον «απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο» ξυλοδαρμό μέλους του πληρώματος ασθενοφόρου στη Λεμεσό και καλεί τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να λάβει άμεσα μέτρα για προστασία των νοσηλευτών/νοσηλευτριών.

Η συντεχνία ανακοινώνει ότι θα συνέλθει την προσεχή βδομάδα για να εξετάσει την κατάσταση και, μεταξύ άλλων, νομικά μέτρα εναντίον του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ για μη παροχή ασφάλειας σε χώρο εργασίας.

Όπως αναφέρει η συντεχνία σε σχετική ανακοίνωση «για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ξυλοδαρμού μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού. Θεωρούμε απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες τις ενέργειες εναντίον μελών μας την ώρα του καθήκοντος».

Δεν θα ανεχθούμε, προστίθεται, να διαιωνίζεται μια κατάσταση σε βάρος των μελών μας. «Καλούμε τον Υπουργό να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων χωρίς χρονοτριβή προτού θρηνήσουμε θύματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού δέχεται επίθεση την ώρα του καθήκοντος και μάλιστα εντός ασθενοφόρου» αναφέρει.