Αρχική Υγεία Υπ. Υγείας: «Άκυρο» το «Test to Stay» στα σχολεία, τουλάχιστον για την...

Υπ. Υγείας: «Άκυρο» το «Test to Stay» στα σχολεία, τουλάχιστον για την ώρα…

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για το μέτρο “test to stay” στις σχολικές μονάδες

 

Αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για λήψη του μέτρου “test to stay” στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Ιανουαρίου 2022 στο Υπουργείο Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, του Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Τσιούτη και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Υπουργείου Υγείας, εξετάστηκαν οι τρόποι βέλτιστης υλοποίησης του πιο πάνω μέτρου.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα τύχουν σχετικής ενημέρωσης σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, όπου θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του μέτρου “test to stay”. Στόχος είναι τα σχολεία να παραμείνουν ασφαλή και σε λειτουργία, παρέχοντας το βασικό δικαίωμα στα παιδιά για εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελεί επιλογή στους μαθητές που βάσει των πρωτοκόλλων πρέπει να περιοριστούν και θα τους δίνεται η δυνατότητα να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες, νοουμένου ότι προσκομίζουν αρνητική εξέταση Rapid test για περίοδο 5 ημερών μετα την ημέρα επαφής.