Αρχική Τελευταία Νέα Υπό αυστηρό έλεγχο η Λεμεσός την Τσικνοπέμπτη – Και ο στρατός στους...

Υπό αυστηρό έλεγχο η Λεμεσός την Τσικνοπέμπτη – Και ο στρατός στους δρόμους

Μετά την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών με επίκεντρο τη Λεμεσό αλλά και άλλες περιοχές της Κύπρου τόσο οι επιδημιολόγοι όσο και το Υπ. Υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκτροπή της κατάστασης.

Παρατηρείται σημαντική αύξηση στους ελέγχους της Αστυνομίας καθώς όπως φαίνεται υπάρχει αρκετή χαλάρωση από τον κόσμο που εδώ και ένα χρόνο ζει σε καθεστώς περιορισμών. Με αφορμή βέβαια την Τσικνοπέμπτη δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην συμμόρφωση όλων με βάση τα διατάγματα.

Για την Λεμεσό η Τσικνοπέμπτη πάντα αποτελούσε ημέρα ιδιαίτερων εορτασμών με μαζικές εκδηλώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με τον φόβο ότι αρκετός κόσμος δεν θα ακολουθήσει τα μέτρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 24news, έχει ήδη καταρτιστεί πλάνο από την Αστυνομία για την συγκεκριμένη μέρα (4/3).

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, κ. Λευτέρη Κυριάκου, με τον οποίο επικοινώνησε το 24news, μέλη της Αστυνομίας αναμένεται να περιπολούν πλατείες και χώρους όπου τα προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν εκδηλώσεις και σύχναζαν πολίτες για την συγκεκριμένη μέρα, με σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε συνάθροισης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή η μέθοδος ακολουθείτο πάντα και σε όλες τις επαρχίες και πόλεις ανά το Παγκύπριο όπου εντοπίζονταν αυξημένα κρούσματα. Από πλευράς ελέγχων της Αστυνομίας, δίνεται περισσότερη έμφαση και γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι, ακολουθώντας πάντα τις εκτιμήσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Μάλιστα ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Λευτέρη Κυριάκου, ανάφερε ότι το αρμόδιο κλιμάκιο της Δύναμης που διενεργεί ελέγχους, ενισχύθηκε και από άλλα μέλη της Αστυνομίας αλλά και από μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, από 20 που ήταν μέχρι τώρα τα περίπολα στην πόλη, έχουν αυξηθεί σε 35 με σκοπό τον εντοπισμό των «κρουσμάτων» παρακοής των διαταγμάτων.

Πληροφορίες: 24news