Αρχική Τελευταία Νέα Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Στρουμπί – Εκτός ελέγχου η φωτιά στον...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Στρουμπί – Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Άγιο Συλά

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι στην περιοχή «Πηγή» παρά την κοινότητα Στρουμπί.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά στην περιοχή  «Πηγή» παρά την κοινότητα Στρουμπί της επαρχίας Πάφου, έχει οριοθετηθεί και είναι διαχειρίσιμη γύρω στη 13:00. 

Πρόσθεσε ωστόσο, πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τις τελικές κατασβέσεις. Επεσήμανε ακόμη πως λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις. 

Σημειώνεται πως για την  κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν  πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς υπαίθρου και πόλης Πάφου. Επιπρόσθετα επιστρατεύθηκαν δύο ελικόπτερα εκμισθωμένα που αποδεσμεύονται από τον Άγιο Σύλα και κατευθύνονται προς το Στρουμπί

Η πυρκαγιά κατέκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει άλλη μια πυρκαγιά βόρεια της βιομηχανικής Αγίου Συλά στη Λεμεσό (Βατί).

Τελευταία ενημέρωση από τον κ. Κεττή -μέσω ανάρτησης του στο Twitter- ήταν ότι για την πυρκαγιά στην βιομηχανική Αγίου Συλά, που καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λεμεσού ως επίσης και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών.

Ο κ. Κεττής είχε αναφέρει επίσης ότι ο Άγιος Συλάς ενισχύεται με τρίτο αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Η πυρκαγιά στη βιομηχανική Αγίου Σύλα ξεκίνησε από ποταμό και κατευθύνεται σε βουνοκορφή. Είναι πλησίον της βιομηχανικής περιοχής και γίνεται οριοθέτηση της από τις επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.