Αρχική Τελευταία Νέα Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 64χρονος για την υπόθεση με τις ανήλικες

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο 64χρονος για την υπόθεση με τις ανήλικες

Διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 64χρονου, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο των εξετάσεων της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων, για την σχέση του με 15χρονη και 16χρονη και το ενδεχόμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης τους.

Η διαδικασία προσωποκράτησης του υπόπτου έγινε σε νοσηλευτήριο της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε, στο πλαίσιο εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης του. Ο 64χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Εν τω μεταξύ το ΤΑΕ Λεμεσού, που από την πλευρά του διερευνά την καταγγελία του 64χρονου για επίθεση και ληστεία σε βάρος του, το βράδυ της 20ης Αυγούστου, συνέλαβε έναν από τους τέσσερις καταζητούμενους νεαρούς. Πρόκειται για 17χρονο, ο οποίος τέθηκε το πρωί υπό πενθήμερη προσωποκράτηση.

Υπό κράτηση συνεχίζουν να τελούν, στη βάση διατάγματος προσωποκράτησης, που λήγει αύριο, η 15χρονη, η 16χρονη καθώς και μια 18χρονη.

Την υπόθεση για ενδεχόμενα αδικήματα που αφορούν ανήλικα και ευάλωτα πρόσωπα διερευνά η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων μετά από υπόνοιες που ηγέρθηκαν σε βάρος του 64χρονου, ο οποίος είχε καταγγείλει την υπόθεση ληστείας και την κλοπή του πορτοφολιού του, που περιείχε χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ καθώς και την ταυτότητα του.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεση του ανέφερε ότι, μέσω της 15χρονης, γνώρισε μια 16χρόνη που τον επισκέφθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείο και του ζήτησε να μεταβούν για φαγητό. Όταν έφτασαν σε ταχυφαγείο, σύμφωνα με την κατάθεση του, η 16χρονη του ζήτησε να μεταβούν στο πίσω μέρος του υποστατικού για να συναντήσουν την 15χρονη. Στο χώρο αφίχθη όχημα στο οποίο επέβαιναν νεαρά άτομα, μεταξύ αυτών και η 15χρονη, ενώ ένα νεαρό πρόσωπο, όπως ανέφερε, του έριξε σπρέι στα μάτια και τον κτύπησε, μαζί με άλλα πρόσωπα, αποσπώντας του το πορτοφόλι.

ΚΥΠΕ