Αρχική Τελευταία Νέα ΥΠΟΙΚ: Βιώνουμε ένα παγκόσμιο οικονομικό σοκ με βαθιά ύφεση

ΥΠΟΙΚ: Βιώνουμε ένα παγκόσμιο οικονομικό σοκ με βαθιά ύφεση

Για παγκόσμιο οικονομικό σοκ, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, επισημαίνοντας ότι όλα τα κράτη βρίσκονται αντιμέτωπα με μια βαθιά ύφεση, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη σοβαρή κρίση ζήτησης.

Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι η οικονομικά θα αρχίσει να λειτουργεί σταδιακά, ενδεχομένως με μέτρα τα οποία θα περιορίζουν την παραγωγικότητα, προκειμένου να αποτραπεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.
Σημείωσε, παράλληλα, ότι ως εκ των πραγμάτων οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν αναθεωρηθεί.
Τη συγκεκριμένη στιγμή ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, το σημαντικό είναι να αρχίσει η οικονομία να παράγει, διότι σε αντίθετη περίπτωση είναι ορατός ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Εξήγησε ότι, εάν χρεοκοπήσουν οι οικονομίες, τότε θα καταρρεύσουν και τα συστήματα υγείας και θα χαθούν πολύ περισσότερες ζωές.
Κάθε μήνα που η οικονομία βρίσκεται στον πάγο ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, η ζημιά που προκαλείται είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη, με κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις να μην μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν.
Ανέφερε, ακόμη, ότι στις αποφάσεις που θα ληφθούν, θα προσμετρήσει μεταξύ άλλων, ο αριθμός των επιχειρήσεων στον κάθε τομέα, ο αριθμός των υπαλλήλων που εργοδοτούν, η συνεισφορά του κάθε τομέα στο ΑΕΠ, ως επίσης και η δυνατότητα κάποιων επιχειρήσεων να προσφέρουν on-line εξυπηρέτηση.
Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι, μέχρι τις 29 Απριλίου θα καταρτιστεί ο κατάλογος των επιλεγμένων τομέων της οικονομίας που θα επαναλειτουργήσουν αρχικά, και επισήμανε ότι οι πρώτες επιχειρήσεις θα επαναδραστηριοποιηθούν αρχές Μαΐου.

Πηγή: ΡΙΚ