Αρχική Λεμέσιος Υποψήφιος για την δημαρχία του Δήμου Ανατολικής Λεμεσού, ο Κυριάκος Ξυδιάς

Υποψήφιος για την δημαρχία του Δήμου Ανατολικής Λεμεσού, ο Κυριάκος Ξυδιάς

dav

Την υποψηφιότητα του για διεκδίκηση της δημαρχίας του νέου Δήμου Ανατολική Λεμεσού, εξήγγειλε σήμερα επίσημα ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, καταθέτοντας το όραμα του για την νέα αυτοδιοικητική οντότητα.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου και πλαισιωμένος από τον Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου και τους Προέδρους των έξι κοινοτήτων (Μαθηκολώνης, Ακρούντας, Αγίου Τύχωνα, Φοινικαριών, Μουταγιάκας και Αρμενοχωρίου) που θα συναποτελούν τον νέο Δήμο, ο Κυριάκος Ξυδιάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος Ανατολικής Λεμεσού, μπορεί να καταστεί ο καλύτερος Δήμος της Κύπρου, αναφέροντας ως θετικά δεδομένα την μεγάλη τουριστική, οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η διαμόρφωση ενός στρατηγικού πλάνου για την επόμενα 50 χρόνια.

Σε αυτή την πορεία σίγουρα θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες κυρίως κατά την διάρκεια των πρώτων ετών, όπως ανέφερε, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία της μεταρρύθμισης της τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει αρκετές δυσκολίες και προβλήματα και χρειάζεται για την αντιμετώπιση τους να υπάρχουν άτομα με γνώσεις, εμπειρία, ικανότητες και όραμα.

Όπως ανακοινώθηκε, άρχισε να λειτουργεί Συμβούλιο Διαχείρισης Κοινών Υποθέσεων του νέου Δήμου, του οποίου προΐσταται ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου, με στόχο, όπως είπε ο κ.  Ξυδιάς «να προλάβουμε και να διαμορφώσουμε τέτοιες συνθήκες ώστε η έναρξη λειτουργίας του νέου Δήμου να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε γερές βάσεις».

Επισημαίνοντας ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος, ο Κυριάκο Ξυδιάς ανέφερε ότι δεν μπήκε στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με κομματικούς μηχανισμούς, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι στην διάθεση  οποιουδήποτε κόμματος να «ακούσουμε και να διαμορφώσουμε προτάσεις για το πώς θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς αυτός ο τόπος».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΑΚΕΛ από το οποίο προέρχεται, επισήμανε ότι τρέχουν οι διαδικασίες στο κόμμα και σύντομα θα επικυρωθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις, σημειώνοντας ότι είναι και ο μόνος υποψήφιος.

Πρώτος και βασικός στόχος του, όπως ανέφερε, είναι να στηθεί μια υπηρεσία η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών και στην οποία να μπορεί ο δημότης ανά πάσα στιγμή παίρνει απαντήσεις στα δικαιολογημένα αιτήματα του , έγκαιρα και έγκυρα, επισημαίνοντας ότι ο νέος Δήμο καλύπτει μια περιοχή 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων με συνολικό πληθυσμό που ανέρχεται στις 50.000 κατοίκους

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Διαχείρισης Κοινών Υποθέσεων για μετονομασία του νέου Δήμου σε «Δήμο Αμαθουντας» η επικύρωση της οποίας θα γίνει από όλες τις τοπικές Αρχές και θα σταλεί για έγκριση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς προχωρά η διαδικασία της μεταρρύθμισης, ο κ. Ξυδιάς ανέφερε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι και ευχόμαστε και η κυβέρνηση να ακολουθήσει τους δικούς μας ρυθμούς και να επιταχύνει σε κάποια ζητήματα»

Πηγή: Limassol Today