Αρχική Τελευταία Νέα Υποβρύχιες εργασίες στο αρχαίο λιμάνι Αμαθούντας για δημιουργία καταδυτικών διαδρομών

Υποβρύχιες εργασίες στο αρχαίο λιμάνι Αμαθούντας για δημιουργία καταδυτικών διαδρομών

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι άρχισαν οι προκαταρκτικές υποβρύχιες εργασίες και μελέτες για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος με το ακρωνύμιο ΑΝΔΙΚΑΤ. Το πρόγραμμα έχει στόχο την προβολή της υποβρύχιας αρχαιολογικής και φυσικής κληρονομιάς, μέσω της δημιουργίας καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Καλούνται οι λουόμενοι στο χώρο του αρχαίου λιμανιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τους χώρους όπου εκτελούνται εργασίες, για τις οποίες θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση. Παρακαλούνται επίσης να μην μετακινούν αρχαιότητες που τυχόν υπάρχουν στο βυθό είτε σημάνσεις που θα τοποθετηθούν στα πλαίσια του έργου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων απολογείται εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ταλαιπωρία που τυχόν θα προκληθεί.

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικά αποτελεσματικές οι δύο δόσεις εμβολίων κατά της ινδικής μετάλλαξης
Επόμενο άρθροΑπαγορεύεται η είσοδος στην ΚΔ προσώπων που διέμειναν ή διήλθαν από το έδαφος της Ινδίας τις τελευταίες 14 ημέρες