Αρχική Τελευταία Νέα “Αρνητικό κλίμα και δυσφήμιση προκαλούν για τον Δήμο Λεμεσού οι κομματικές διενέξεις...

“Αρνητικό κλίμα και δυσφήμιση προκαλούν για τον Δήμο Λεμεσού οι κομματικές διενέξεις για τις διοικητικές θέσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θ

Αρνητικό κλίμα και δυσφήμιση προκαλούν για τον Δήμο Λεμεσού οι κομματικές διενέξεις για τις διοικητικές θέσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θεάτρο. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το θέμα του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου βρίσκεται στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σχετικά με τις διαδικασίες στελέχωσης του Οργανισμού.

Πρώτα οι διενέξεις αφορούσαν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού να διορίσει στο Δ.Σ. του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου κομματικούς εκπροσώπους στη βάση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Η κομματική τούρτα ήταν αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα. Εμείς προβλέψαμε την άσχημη εντύπωση που θα δημιουργείτο στους πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα λειτουργούν αναξιοκρατικά και ότι ακόμα και ο πολιτισμός περνάει μέσα από κομματικές μοιρασιές.

Το παράλογο είναι ότι καθορίσαμε ότι το Παττίχειο Θέατρο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα κάτω από την απόλυτη διεύθυνση των κομμάτων.  Τώρα βλέπουμε δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο για καταγγελίες για παρασκηνιακές ζυμώσεις για τη θέση διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου.

Μετά από τόση  καθυστέρηση που υπήρξε για να αποφασισθεί το κατάλληλο μοντέλο λειτουργίας του Παττιχείου Θεάτρου και τελικά το μόνο που καταφέραμε είναι να  βάλουμε τον πολιτισμό μέσα σε κομματικά στεγανά και να το δυσφημίσουμε προτού ακόμα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό της Λεμεσού.

Η δική μας θέση παραμένει σταθερή ότι θα πρέπει σε αυτό το συμβούλιο εκτός από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή να συμμετέχει ένας δημοτικός σύμβουλος από κάθε δημοτική ομάδα και ο Δήμαρχος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι ικανά και καταρτισμένα άτομα στη διαχείριση θεάτρου και θεμάτων του πολιτισμού οι οποίοι δεν θα διοριστούν μετά από παρεμβάσεις από τα κόμματα αλλά στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων.

Θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι σκοπός μας δεν είναι να θίξουμε τους προσφοροδότες αλλά είναι σαφές ότι οι διαδικασίες που τηρούνται δημιουργούν εντυπώσεις και δίνουν αφορμές να ειπωθούν και να γραφτούν πολλά που πλήττουν την αξιοπιστία του Δήμου.

Θα πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητο ότι τον πολιτισμό θα πρέπει να τον διαχειρίζονται οι πολιτιστικοί φορείς οι οποίοι είναι ζυμωμένοι στο θέμα.

Επίσης τελειώνοντας, ο Διευθυντής του Παττιχείου Θεάτρου θα πρέπει αξιοκρατικά να κατέχει το θέμα διαχείρισης θεάτρου.

Μίλτος ΠαπαδόπουλοςΔημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού…