Αρχική Τελευταία Νέα Δεν σβήνουν τα κλιματιστικά στην Κύπρο – Ρεκόρ επταετίας

Δεν σβήνουν τα κλιματιστικά στην Κύπρο – Ρεκόρ επταετίας

Η πιο αυξημένη ζήτηση στην ηλεκτρική ενέργεια μέχρι σήμερα – Στα 1017 MW η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας – Ολοταχώς για ρεκόρ εφταετίας – Είμαστε έτοιμοι και με έκτακτο σχέδιο δράσης διαμηνύει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς

Ολοταχώς για ρεκόρ εφταετίας η Κύπρος αναφορικά με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς σήμερα αναμένεται η ζήτηση να ξεπεράσει τα 1100 MW όπως προβλέπει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς .

Την Παρασκευή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας άγγιξε τα 930 MW σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Γιώργο Ασιήκαλη, ενώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι η ζήτηση έφτασε στα 1017MW και αναμένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον κύριο Ασιήκαλη η αυξημένη αυτή ζήτηση θεωρείται φυσιολογική λόγω και της θερμικής καταπόνησης και διαβεβαιώνει ότι η Υπηρεσία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση. «Είμαστε προετοιμασμένοι, έγιναν οι συντηρήσεις των μηχανημάτων που έπρεπε να γίνουν, ενώ έχουμε εκπονήσει και έκτακτο σχέδιο δράσης», ανέφερε μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ και τη Γωγώ Αλεξανδρινού.

Όπως ανέφερε η Υπηρεσία Διαχείρισης Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μπορεί να ανταποκριθεί μέχρι και σε 1275MW.

 

Πηγή: CyprusTimes