Αρχική Τελευταία Νέα Επιτέλους ακούμε κι΄άλλες φωνές να φωνάζουν και να λένε αυτά που λέγαμε....

Επιτέλους ακούμε κι΄άλλες φωνές να φωνάζουν και να λένε αυτά που λέγαμε. Μακάρι τέτοιες φωνές να φωνάζουν σύντομα και μέσα στο δημοτικό συμ

image

ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα, αλλά στον σχολιαστή πιο πάνω. γιατί ούτε εγώ συμφωνώ με την ιδέα της “παράδοσης” και του “παραδοσιακού” κατ’ ανάγκη.

Επίσης, δεν μίλησε κανένας για ηλικιωμένους που να παίζουν τάβλι και να τρών’ χαλλούμι, αλλά κακά τα ψέματα μες την κύπρο γενικότερα δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι πολιτισμός ενεν κατανάγκη γέροι που τρών’ χαλλούμι..

Είμαστε του άσπρο-μαύρο, είτε φουλ ηχορύπανση-σαχλαμάρες, είτε γέροι που τρών’ χαλλούμια… δεν μπορούμε να σκεφτούμε ας πούμε την Σαριπόλου ως ένα ωραίο χώρο με καφέ (όπως είναι το απόγευμα), ούτε μπορούμε να σκεφτούμε την Σαριπόλου ως ένα χώρο με καλλιτέχνες για παράδειγμα.

Ταυτίζουμε για παράδειγμα την ανέγερση καζίνο με κάτι προοδευτικό, αλλά την ανέγερση ενός μουσείου (που ουσιαστικά δεν έχουμε) ή μιας βιβλιοθήκης (που με το ζόρι έχουμε μιση) το ταυτίζουμε με κάτι “μουχλιασμένο” και εμείς που υποστηρίζουμε τέτοια έργα φαινόμαστε “γραφικοί” ή οπισθοδρομικοί… Ε, αυτά βλέπουμε τζαι λέμε ότι είμαστε ττόππουζοι τζαι αδιόρθωτοι, τζαι εμείς οι πολίτες τζαι οι υποψήφιοι δημάρχοι, σύμβουλοι, βουλευτές κλπ, κλπ, κλπ……