Αρχική Τελευταία Νέα Με νέα ωράρια οι ναυαγοσώστες από την Τρίτη

Με νέα ωράρια οι ναυαγοσώστες από την Τρίτη

Από αύριο αυξάνονται οι ώρες εργασίας των ναυαγοσωστών κατά δύο ώρες, δηλαδή θα ξεκινούν την εργασία τους από τις 9 το πρωί και θα τελειώνουν στις 19:00, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις – και είναι θέμα που θα το ρυθμίσει η τοπική αυτοδιοίκηση – θα μπορούν να ξεκινούν την εργασία τους από τις 8 το πρωί και να τερματίζουν στις 20:00, όπως ανακοίνωσε, σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος προέδρευσε, σήμερα, ευρείας σύσκεψης, στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της στελέχωσης των ναυαγοσωστικών μονάδων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χάσικος είπε ότι τον τελευταίο καιρό τέθηκε θέμα, ενόψει και της θερινής περιόδου, «πόση επάρκεια έχουμε να καλύπτουμε τις παραλίες μας με το αναγκαίο προσωπικό ναυαγοσωστών».

«Τέθηκε, επίσης, θέμα για το ωράριο τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε εκείνες τις περιπτώσεις που χάνονται άνθρωποι. Ιδιαίτερα δε, αν μπορεί να συνεισφέρει (περισσότερο) η πολιτεία. Το Υπουργείο Εσωτερικών, ως γνωστό, διαθέτει ένα κονδύλι για τους ναυαγοσώστες. Ισόποσο κονδύλι διατίθεται και από πλευράς των τοπικών αρχών. Απ` εκεί και πέρα, σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, ναυαγοσώστες και Επαρχιακή Διοίκηση καθορίζουν ένα ωράριο”, είπε.

“Αντιλαμβάνεστε ότι το ωράριο τούτο καθορίζεται στα πλαίσια του αριθμού του προσωπικού. Φαίνεται ότι υπάρχουν ανάγκες”, ανέφερε και ανακοίνωσε ότι “αποφασίσαμε, σαν πρώτο μέτρο, από αύριο, να αυξηθούν οι ώρες επιτήρησης, οι ώρες εργασίας των ναυαγοσωστών κατά δύο ώρες, δηλαδή θα ξεκινούν την εργασία τους από τις 9 το πρωί και θα τελειώνουν στις 7 μ.μ.. Αυτό είναι το ένα μέτρο. Σε κάποιες περιπτώσεις – και είναι θέμα που θα το ρυθμίσει η τοπική αυτοδιοίκηση – θα μπορούν να ξεκινούν την εργασία τους από τις 8 το πρωί και να τερματίζουν στις 8 μ.μ.», πρόσθεσε….