Πως είναι δυνατόν να ψάχνουμε για υποτίθετε επενδύσεις, στην Κίνα, στις Αραβικές χώρες και πανταχόθεν και την μεγαλύτερη επένδυση που υπάρχει στην χώρα μας να της γυρίζουμε την πλάτη;
Δεν μπορώ να γράψω πολλά και να μπω σε αναλύσεις, άλλωστε δεν έχω και ούτε κι΄έψαξα για να βρω στοιχεία για να το κάνω αυτό. Θα μπω όμως στην ουσία που είναι εύκολα κατανοητή κι’ αρκετά ανησυχητική.
Το κούρεμα και το πάγωμα των κεφαλαίων, έχουν “κόψει τα πόδια” του έργου της μαρίνας της πόλης μας. Έκτοτε, από τις αποφάσεις του Eurogroup και εντεύθεν, η μαρίνα της Λεμεσού το παλεύει αλλά αν το κράτος δεν βοηθήσει, τότε “θα φύγει από την ζωή”.
Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι μέχρι και πριν τον καταραμένο Μάρτη, η μαρίνα πήγαινε πρίμα. Μέχρι τον Ιούνιο θα τέλειωνε το εμπορικό κομμάτι, δηλαδή σήμερα θα πίναμε καφέ στην μαρίνα της Λεμεσού, ενώ και το οικιστικό κομμάτι συνέχιζε κανονικά.
Το κούρεμα του Μαρτίου “έσουσε” το έργο και το πάγωμα των χρημάτων στράγγισαν την ρευστότητα του έργου, όπως άλλωστε και όλης της αγοράς. Έτσι σήμερα η κατάσταση παρουσιάζεται δύσκολη και θα αρκεστώ σε αυτόν τον light χαρακτηρισμό.
Γι΄αυτό και η πολιτεία ας γυρίσει προς το παρών την πλάτη από την άλλη όχι από εκεί που είναι οι Κινέζοι και οι Άραβες επενδυτές, αλλά εκεί που είναι το έργο μες τα μάθκια μας. Προς την πλευρά της μαρίνας της πόλης μας. Κι΄ας βρει άμεσα τις λύσεις.
Το έργο θα πρέπει να στηριχθεί, να βοηθηθεί και να σπρωχθεί. Κι΄αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Και κάτι διευκρινιστικό. Όταν λέμε το έργο της μαρίνας Λεμεσού αυτό δεν μπορεί να ξεχωρίσει την Πλατεία Ειρήνης και την σύνδεση του παραλιακού.
Υ.Γ. 1. Δεν χρειάζεται να κάνω οικονομική ανάλυση για την σημασία αυτού του έργου, τόσο για την Λεμεσό αλλά και για την Κύπρο γενικότερα. Άλλωστε την οικονομική πτυχή την αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας.Υ.Γ.2. Τα έργα στην μαρίνα συνεχίζονται με υπερβάσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία αξίζει συγχαρητήρια. Αυτή την στιγμή όμως χρειάζεται και η στήριξη του κράτους και χρειάζεται αυτό να γίνει άμεσα.
economoΛΟΓΟΣ…