Το Κέντρο Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (http://socialcomputing.eu/) σας προσκαλεί στην ενακτήρια συνάντηση του έργου NOTRE (http://socialcomputing.eu/new-projects/).
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 (8.45-11.00) στην αίθουσα της Συγκλήτου.
Network for Social Computing Research (NOTRE)
Κύριος στόχος του ευρωπαϊκού έργου NOTRE είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου που θα ενισχύσει το δυναμικό του νεοσύστατου Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα τονώσει την επιστημονική του αριστεία και καινοτομία στους τομείς των κοινωνικών επιστημών και της πληροφορικής. Το έργο NOTREσηματοδοτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ του δικτύου του Ερευνητικού Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ με τέσσερις κορυφαίους, διεθνείς οργανισμούς που ειδικεύονται στα ακόλουθα θέματα: (α) κοινωνικά δίκτυα και η ανάλυση τους, (β) ψυχαγωγία, παιχνίδια, εικονική πραγματικότητα και εκπαιδευτικές τεχνολογίες, (γ) κοινωνική πληροφορική για κοινωνική ένταξη, και (δ) κοινωνική πληροφορική και κοινωνική αλλαγή.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1 εκ. ευρώ και το έργο έχει διάρκεια 3 χρόνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέρχεται στις 450 χιλ. ευρώ.
Συντονιστής του έργου είναι ο Καθηγητής του τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Παναγιώτης Ζαφείρης. Στο έργο συμμετέχουν όλα τα μέλη του Ερευνητικού Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής ως εξής: Αγγελική Γαζή, Βασιλική Τρίγκα, Νικόλας Τσαπατσούλης και Γιώργος Ζώτος απο το Tμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου – Αντρέας Λανίτης, Άντρη Ιωάννου, Δέσποινα Μιχαήλ και Αντιγόνη Παρμαξή απο το Tμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών – Μιχάλης Σιριβιανός και Φραγκίσκος Παπαδόπουλος απο το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Στο έργο Network for Social Computing Research (NOTRE) συμμετέχουν επίσης παγκοσμίου φήμης εταίροι: IMDEA, Ισπανία· MIRALab του Universite de Geneve, Ελβετία· Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας -FORTH-ICS, Ελλάδα· Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ -UDUS, Γερμανία. Η ερευνητική πρόταση για υλοποίηση του έργου υποβλήθηκε στο πλαίσιο πρόκλησης του προγράμματος “Spreading Excellence and Widening Participation” του HORIZON2020 και έτυχε άριστης αξιολόγησης (με βαθμολογία 14.5/15) μετά από μια μακρά και ανταγωνιστική διαδικασία.
Cyprus Interaction Lab: http://cyprusinteractionlab.com/…