Αρχική Τελευταία Νέα Το Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού εισέρχεται σε μια νέα δυναμική και ιδιαίτερα ξεχωριστή...

Το Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού εισέρχεται σε μια νέα δυναμική και ιδιαίτερα ξεχωριστή περίοδο

Το Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού εισέρχεται σε μια νέα δυναμική και ιδιαίτερα ξεχωριστή περίοδο την μακρόχρονης ζωής του.

Αυτό αναφέρθηκε στη σημερινή διάσκεψη Tύπου για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού. Πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονες υποδομές, σήμερα το θέατρο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις τεχνικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις της εποχής μας.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου αναφέρθηκε στην ιστορία του θεάτρου που αρχίζει από το 1949 όταν τότε ήταν το κινηματοθέατρο Παλλάς.

Ο κ. Χρίστου σημείωσε ότι «θεωρούμε ότι η ζωή στην πόλη σημαίνει κατ΄εξοχή πολιτιστική ανάπτυξη και πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο θέατρο στο κέντρο της πόλης με τις νέες ανάγκες που διαμορφώνουν με την ύπαρξη των πανεπιστημίων και άλλων σημαντικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το θέατρο μας θα διαδραματίσει ένα ξεχωριστό ρόλο, όχι μόνο προσφέροντας στέγη σε όσους το χρειάζονται αλλά παράγοντας και το ίδιο πολιτιστικές προτάσεις».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του θεάτρου και  γνωστός μουσικοσυνθέτης Βάσος Αργυρίδης αναφερόμενος στο πρόγραμμα των παραστάσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, σημείωσε ότι ολοκληρώνονται με δυο ιστορικές συναυλίες που θα δώσει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ο κ. Αργυρίδης ανέφερε επίσης ότι θα έχουμε ένα θέατρο το οποίο θα είναι πρότυπο όσον αφορά το προφίλ του την αισθητική του και την φιλοσοφία του. «Στόχο είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού, δίνοντας μάλιστα και κίνητρα στους δικούς μας ανθρώπους να έρθουν να μας συναντήσουν να ανταλλάξουμε ιδέες και τρόπου να προβάλουμε τη δουλεία τους».

Στις 25 Νοεμβρίου είναι η επίσημη έναρξη στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια του Θεάτρου. Για τη ξεχωριστή αυτή βραδιά, θα παρουσιαστεί η πρώτη παραγωγή του θεάτρου με τίτλο “Μαζί επί σκηνής”, που όπως δήλωσε ο κ. Αργυρίδης, “θα είναι ένα πολυθέαμα, ένα ανθολόγιο από τις επίλεκτες καλλιτεχνικές δυνάμεις, μονάδες ή σχήματα, της Λεμεσού και μια παράσταση την οποίαν φιλοδοξούμε να καταστήσουμε θεσμό και σημείο αναφοράς προς το κοινό, για το τι γίνεται σε αυτήν την πόλη”.

Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του θεάτρου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στις 28 και 29 Νοεμβρίου με μια συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, αφιερωμένη στην “ιερή τετράδα” – Τσιτάνη, Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκο και με ερμηνευτές την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη.

Αξιοσημείωτο για τη συγκεκριμένη συναυλία, είναι πως ο Σταύρος Ξαρχάκος δεν θα χρησιμοποιήσει την ορχήστρα του, αλλά επίλεκτους Κύπριους μουσικούς, μια πρόταση που το θέατρο έθεσε και έγινε αποδεκτή από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο οποίος για μια εβδομάδα προηγουμένως θα πραγματοποιεί πρόβες στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ…