Αρχική Τελευταία Νέα Ακόμη μια εξαιρετική πρόταση από ένα νεο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, κατασκευή πίστας...

Ακόμη μια εξαιρετική πρόταση από ένα νεο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, κατασκευή πίστας ΒΜΧ

Μεγάλη η χαρά μας κάθε φορά που “αλιεύουμε” από το διαδύκτιο τέτοιες προτάσεις και ιδέες από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Αυτή την φορά ο Χρήστος Χαρτζιώτης υποψήφιος με τους πρασίνους παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα μπορούσε εκτός από την προσφορά στους πολίτες να προσφέρει και στην πόλη μας διεθνή προβολή.

Είναι βεβαίως ένα έργο που θα πρέπει να γίνει από το κεντρικό κράτος και είναι εδώ που όλοι οι φορείς της πόλης θα πρέπει να πιέσουν, αρχής γενομένης από τους βουλευτές της Λεμεσού. Όσο κι΄αν δεν πιστεύουμε ότι το κράτος εύκολα θα έκανε κάτι τέτοιο, εμείς θα επιμένουμε και θα ελπίζουμε ότι τέτοιες φωνές θα έχουμε πολλές στο νεο δημοτικό συμβούλιο.

Αθλητισμός – Δημιουργία/Βελτίωση υποδομών. Αθλητικά προγράμματα

Βορειοανατολικά του Αθλητικού Κέντρου Σπύρος Κυπριανού υπάρχει τεράστια έκταση που ανήκει στο Τμήμα Δασών. Πρόκειται για ιδανικό χώρο για δημιουργία πάρκου για ποδήλατα BMX, καθώς επίσης και πίστα Four Cross/Down Hill. Η απήχηση θα είναι μεγάλη. Εξίσου μεγάλη όσο η πίστα που έχει δημιουργηθεί στο πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο στην Επίχωση για skateboarding και skating.

Στο προτεινόμενο αυτο χώρο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υπαίθρια υποδομή, η οποία με σωστή οργάνωση και λειτουργία θα μπορέσει να γίνει πίστα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και να φιλοξενήσει αγώνες διεθνούς εμβέλειας. Η δημιουργία αυτή θα δημιουργηθεί αφού προηγηθεί περιβαλλοντική μελέτη και αφού παρθούν όλες οι σχετικές άδειες.

Η ποδηλασία ΒΜΧ είναι Ολυμπιακό άθλημα με μεγάλη απήχηση στη νεολαία. Το ΒΜΧ μπορεί κανείς να το ξεκινήσει από την ηλικία των 5 χρονών. Στον χώρο αυτό θα μπορούν να κάνουν μαθήματα ποδηλασίας οι ακαδημίες που ήδη υπάρχουν στη Λεμεσό και αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης χώρου προπονήσεως. Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύουμε να προωθήσουμε περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό κρατώντας τα απασχολημένα σε υγιείς ενασχολήσεις.

Πέρα από τα παιδιά, η πίστα ΒΜΧ μπορεί, με ένα μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες και έτσι να συμβάλει στην προσέλκυση αθλητικού τουρισμού. Ήδη χιλιάδες ποδηλάτες επισκέπτονται την Κύπρο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο για να προπονηθούν σε ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, θα μπορεί να δημιουργηθεί πίστα Four Cross/Down Hill, η οποία προσφέρεται για εφήβους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Τα αγωνίσματα αυτά θεωρούνται πιο extreme και έχουν τεράστιο κοινό στην Ευρώπη με μεγάλο ενδιαφέρον για παρακολούθηση αγώνων.

Με την κατασκευή πίστας, η Λεμεσός θα πρωτοπορίσει αφού δεν υπάρχει αλλη παρόμοια πίστα στην Κύπρο παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για κατασκευή της.

image
image
image

 …