Αρχική Τεχνολογία Apple: «Ενθουσιασμένη» με την προοπτική των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων | Lemesos

Apple: «Ενθουσιασμένη» με την προοπτική των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων | Lemesos

Η Apple, για πρώτη φορά, γνωστοποίησε ότι επενδύει στη δημιουργία ενός αυτό-οδηγούμενου οχήματος, μέσω επιστολής στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Χαρακτηριστικά, στην επιστολή που στάλθηκε από την Apple προς την National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) αναφέρεται ότι η εταιρεία είναι «ενθουσιασμένη με την πιθανότητα δημιουργίας αυτοματοποιημένων συστημάτων σε μια ευρεία γκάμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορών». Σε άλλο σημείο της επιστολής γίνεται λόγος για «συγκεκριμένα κοινωνικά οφέλη από τα αυτοματοποιημένα οχήματα».

Την επιστολή προς την NHTSA υπογράφει ο διευθυντής παραγωγής της Apple, Steve Kenner, ο οποίος τονίζει ότι η εταιρεία «επενδύει δυναμικά» στην τεχνολογία του machine learning η οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει τέτοιου είδους συστήματα. «Η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογία machine learning για να κάνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της περισσότερα έξυπνα, περισσότερο ευκολονόητα και περισσότερο προσωπικά» αναφέρει ο Kenner στην επιστολή του.

Σε ότι αφορά τον επίμαχο τομέα των μεταφορών, η Apple εκφράζει την πεποίθησή της ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτό-οδηγούμενα και διασυνδεδεμένα οχήματα θα πρέπει να ακολουθούν «αυστηρές αρχές ασφαλείας», οι οποίες αρχές όμως δεν θα πρέπει να αποτρέπουν τις εταιρείες από το να επιτυγχάνουν «σημαντική πρόοδο».

Επιπρόσθετα, στην επιστολή δίνεται έμφαση στην ανάγκη ανταλλαγής δεδομένων σε περιπτώσεις συγκρούσεων ή παραλίγο ατυχημάτων ώστε να βελτιώνεται η σχετική τεχνολογία, χωρίς όμως να τίθενται σε αμφισβήτηση τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών.

image

Τέλος, στην επιστολή Kenner τονίζεται η ανάγκη ισότητας στην αντιμετώπιση «ήδη καθιερωμένων κατασκευαστών» και «νεοεισερχομένων» στη συγκεκριμένη αγορά ώστε να «μεγιστοποιηθούν τα οφέλη σε επίπεδο ασφαλείας στα αυτοματοποιημένα οχήματα, να ενθαρρυνθεί η καινοτομία και να προαχθεί ο δίκαιος ανταγωνισμός».

Στην επιστολή της Apple προς την NHTSA δεν γίνεται καμία αναφορά σε προγράμματα που κατά καιρούς έχουν αποδοθεί στην εταιρεία ή αν υπάρχει κάποιο όχημα στο οποίο η εταιρεία να εργάζεται αυτή την περίοδο. Μέχρι πέρυσι υπήρχαν αναφορές ότι η Apple απασχολεί εκατοντάδες άτομα σε project ανάπτυξης αυτό-οδηγούμενου οχήματος, αλλά σε πρόσφατο δημοσίευμα οι New York Times ανέφεραν ότι τμήματα αυτού του project έκλεισαν και το προσωπικό είτε μετατέθηκε είτε απολύθηκε.

Προφανώς η επιστολή δεν ρίχνει φως στις προθέσεις της Apple αλλά τουλάχιστον αποκαλύπτει το ενδιαφέρον και την υποστήριξη της εταιρείας προς τις τεχνολογίες που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μελλοντικά, περισσότερο αυτοματοποιημένα, οχήματα.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…