Αρχική Λεμέσιος Αυτό είναι άδικο, οι άδειες καθυστερούν κι΄έτσι πέφτουν τα πρόστιμα και οι...

Αυτό είναι άδικο, οι άδειες καθυστερούν κι΄έτσι πέφτουν τα πρόστιμα και οι δικαστικές κλήσεις.

Με ενοχλεί να ακούω ότι οι επιχειρηματίες που επένδυσαν και βάζουν χρήμα για να προσθέσουν στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης μας, τρέχουν συνέχεια στα δικαστήρια.

Και αναφέρομαι ιδιαίτερα στα μαγαζιά που έχουν ανοίξει στους πεζόδρομους και τις πλατείες τα οποία ανακαινίζονται, ετοιμάζονται και λειτουργούν και ο δήμος κάνει μήνες για να τους δώσει άδεια.

Το αποτέλεσμα είναι ότι χωρίς την άδεια του δήμου δεν μπορούν να παρθούν και όλες οι άλλες άδειες. Η άδεια του ΚΟΤ, άδεια για αλκοολούχα ποτά, με αποτέλεσμα κάθε λίγο να πέφτουν τα πρόστιμα και οι δικαστικές κλήσεις.

Κι΄όλα αυτά, μόνο και μόνο γιατί ο δήμος καθυστερεί.

Είμαι υπερ της τάξης, είμαι ενάντια σε όσους καταχράζονται τον χώρο και θεωρούν την κάθε πλατεία δικιά τους απλώνοντας τα τραπεζάκια τους σχεδόν παντού. Είμαι ενάντια σε όσους κάνουν υπερβολική ηχορύπανση.

Όμως είμαι δίπλα στο πλευρό όλων αυτών που έχουν μετατρέψει μαζί με τον δήμο, γιατί προηγήθηκαν τα έργα του δήμου, την Λεμεσό, το κέντρο της πόλης μας, σε κάτι πανέμορφο και ζηλευτό.

Γι΄αυτό και λέω στον δήμο, ότι είναι απαράδεκτο να καθυστερεί.  

Ο Δήμος θα πρέπει να σταθεί δίπλα σε όλα αυτά τα παιδιά, σε όλους αυτούς που ξοδεύουν χιλιάδες, που δίνουν ξανά ζωή σε παλιά διατηρητέα “χαλαμάντουρα” και να τους βοηθήσει κι΄όχι να τους τιμωρά.

Κι΄αν οι υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, ε τότε θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι που η άδεια, οι άδειες, να προηγούνται της λειτουργίας ενός μαγαζιού.

Δηλαδή όλες οι άδειες να δίνονται σε μια εβδομάδα και όχι σε ένα τρίμηνο. 

ο ΛΕΜΕΣ ιος…