Αρχική Οικονομολόγος Με 10 δισσεκατομύρια οι Γερμανοί θέλουν να προλάβουν μην γίνει η χαμένη...

Με 10 δισσεκατομύρια οι Γερμανοί θέλουν να προλάβουν μην γίνει η χαμένη γενιά, γενιά επαναστατών

Στην Βόρεια Ελλάδα η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 70%. Πέραν του 50% είναι η ανεργία στους νέους, σε Ισπανία και Πορτογαλία, ποσοστά τα οποία σύντομα θα “πιάσουν” και η Κύπρος και η Ιταλία.

Βλέποντας λοιπόν την κατάσταση αυτή, ο πανέξυπνος κύριος Σόιμπλε, θέλοντας να προλάβει την μετατροπή της χαμένης γενιάς, σε γενιά επαναστατών, γιατί όταν είσαι νέος χωρίς μέλλον εύκολα επαναστατείς, έγινε ξαφνικά πονόψυχος.

Και σκέφτηκε ότι τάχατες η Γερμανία έχει υποχρέωση να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους ρίχνοντας ένα ποσό ύψους 10 δισσεκατομυρίων για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων στον Ευρωπαικό νότο.

Έτσι, η αντίδραση θα σταματήσει πριν καν εκδηλωθεί, με τους νέους να ξεγελιούνται με προγράμματα εργοδότησης έξι μηνών, με μηνιαίους μισθούς 300 και 500 ευρώ και με προοπτικές καριέρας μηδαμινές.

Στην Ελλάδα έχει ήδη προωθηθεί πρόγραμμα μέσα από το οποίο εργοδοτούνται νέοι για δυο ώρες την ημέρα έναντι 200 ευρώ τον μήνα. Αυτοί οι νέοι δεν συγκαταλέγονται στους ανέργους και μάλιστα τους λένε ότι έτσι “γράφουν” προυπηρεσία.

Αυτά, όσοι καταλάβουν κατάλαβαν και όσοι δεν καταλάβουν, απλά δεν θέλουν να καταλάβουν.

economoΛΟΓΟΣ…