Αρχική Λεμέσιος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Λεμεσού, μια τεράστια διοργάνωση η οποία μπορεί να γίνει...

Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Λεμεσού, μια τεράστια διοργάνωση η οποία μπορεί να γίνει ακόμη πιο μεγάλη, πιο διάσημη και γνωστή, κάποιες εισηγή

Αδιαμφησβήτητα η διοργάνωση του Διεθνή Μαραθώνιου Δρόμου Λεμεσού είναι μια τεράστια διοργάνωση η οποία γίνεται πραγματικότητα μέσα από πολύ μεγάλη και σκληρή δουλειά λίγων που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης και ασχολούνται με αυτήν ολόχρονα και πολλών, όλων αυτών των εθελοντών οι οποίοι με χαρά προσφέρουν χρόνο και δίνουν κόπο για την Λεμεσό.

Πιο κάτω θα δώσω μερικές εισιγήσεις, απλά πράγματα όπως τα είδα και όπως τα βλέπω έτσι που να μπορέσουμε να κάνουμε τον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού ακόμη πιο Διεθνή, πιο γνωστό, πιο μεγάλο.

1. Η παρουσία του Διεθνή Μαραθώνιου Δρόμου Λεμεσού στα Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης είναι ικανοποιητική. Δεν είναι όμως σούπερ. Και ιδιαίτερα την μέρα που ο διοργανώνεται ο μαραθώνιος θα πρέπει να έχει διαδραστική παρουσία, άμεση, με φωτογραφίες, video, live link. Όλα αυτά θα μπορούσε να τα αναλάβει σε συνεργασία με τον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ και τότε είμαστε σίγουροι ότι θα έβγαινε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

2. Σε συνέχεια των όσων αναφέρουμε πιο πάνω θα μπορούσε επίσης να προκηρυχθεί διαγωνισμός ανάμεσα στα μέλη της φωτογραφικής εταιρείας Κύπρου-Παράρτημα Λεμεσού, με θέμα τον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού έτσι που να αποκτούσε η διοργάνωση ένα εξαιρετικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό από άτομα που ασχολούνται σχεδόν επαγγελματικά με το θέμα. Και ταυτόχρονα ο φωτογραφικός διαγωνισμός θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θεσμό στα πλαίσια πάντοτε της εκδήλωσης του μαραθωνίου έτσι που να εμπλουτιστούν οι παράλληλες δράσεις της εκδήλωσης.

3. Ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Λεμεσού θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το δικό του έμβλημα. Γιατί αυτό το Energetic Limassol ξεκίνησε γι΄αλλού και το βλέπουμε αλλού.  Και δεν πολυπάει και με την περίπτωση μας. Και όταν ο Λεμεσιανός Μαραθώνιος αποκτήσει την δική του ταυτότητα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση και κάθε χρόνο να έχει ένα μαγαζάκι με αναμνηστικά. Αναμνηστικά με το λογότυπο του μαραθωνίου και με την πόλη της Λεμεσού.

4. Τέλος κι΄αν θέλουμε πραγματικά να μεγαλώσει η διεθνοποίηση του μαραθωνίου μας θα πρέπει να αναζητηθούν πόροι, ακούει ο ΚΟΤ, για να γίνουν ίσως κάποια Road Show, δηλαδή παρουσιάσεις, του μαραθωνίου στο εξωτερικό. Και να στοχεύσουμε σε χώρες που είναι κοντά στην Κύπρο, όπως σε Αφρικανικές χώρες μα παράδοση σε μαραθωνοδρόμους, σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου μπορεί να προσελκύσουμε και μεγάλους χορηγούς. Και βέβαια να δούμε να μην συμπίπτει ο μαραθώνιος μας με άλλο μαραθώνιο, αν αυτό είναι δυνατόν, όπως συνέβει φέτος με τον διεθνή μαραθώνιο δρόμο στην Μπρατισλάβα.

Κλείνω με κάτι απλό. Γιατί θα πρέπει την εκκίνηση να την δίνουν πολιτικοί; Είμαστε νομίζω τυχεροί σαν πόλη, η Λεμεσός είναι αθλητομάνα και έχουμε και Ολυμπιονίκη, έχουμε και Παγκοσμιονίκες. Ναι, αυτοί πρέπει να είναι μπροστά και όχι οι πολιτικοί!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…