Αρχική Τελευταία Νέα Ελένη Χρονοπούλου: Η δικηγόρος που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Ελένη Χρονοπούλου: Η δικηγόρος που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Δικηγόρος στο επάγγελμα και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση και κακοποίηση.

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι μία νέα γυναίκα, δικηγόρος στο επάγγελμα και με ενεργή δράση στην πολιτική. Η επαγγελματική ιδιότητά της και η ενασχόληση με τα κοινά δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στην καταγγελία της εναντίον του ηθοποιού και πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Τότε, η καταγγέλλουσα εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπάλληλος της Ευρωβουλής και, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρούσε σχέση με τον ηθοποιό. Η καταγγελία έγινε το 2020 και, όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ στέλεχος του οποίου είναι η κυρία Χρονοπούλου, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η υπόθεση ερευνάται από τις βελγικές αρχές και η ίδια εδώ και τρία χρόνια «χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει η πραγματικότητα, αφού μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε η σοβαρή αυτή υπόθεση μετά την παραίτηση του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά -αν και η σειρά με την οποία έγιναν τα γεγονότα αυτά μένει άγνωστη προκαλώντας επικριτικά σχόλια από τη ΝΔ για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε «στελέχη του που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατηγορώντας τα ανοιχτά για διαρροή ονομάτων.

Ποια είναι η Ελένη Χρονοπούλου;

Η Ελένη Χρονοπούλου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι μία γυναίκα που είναι ιδιαίτερα ενεργή πολιτικά, ανήκοντας στη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η επιλογή της στην τέταρτη θέση όσον αφορά τη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι ήταν μπροστά από άλλα πιο γνωστά πρόσωπα με χρόνια και χιλιόμετρα στην πολιτική και στο κόμμα είχε προκαλέσει αίσθηση και θεωρήθηκε έμπρακτη απόδειξη της εκτίμησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο πρόσωπό της.