Αρχική Λεμέσιος Εν τζιεν Λεμεσός τα Πολεμίδκια

Εν τζιεν Λεμεσός τα Πολεμίδκια

Κάποιος καλός φίλος, βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο γήπεδο του Ερμή στα Πολεμίδια. Ένα γήπεδο το οποίο πραγματικά είναι η χαρά του κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε αυτό. Κι΄αυτό γιατί ο χλοοτάπητας του έχει φτιαχτεί με τον ίδιο τρόπο που φτιάχτηκαν όλα τα μεγάλα γήπεδα. Όπως το τσίρειο, το ΓΣΠ κλπ, δηλαδή με την μεταφορά άμμου από την Αίγυπτο και τοποθέτηση του στο υπόστρωμα εκεί όπου φυτεύετε το γρασίδι. Ως εδώ όλα καλά κι΄όλα ωραία και συγχαρητήρια στον δήμο Πολεμιδιών.

Ο φίλος που βρέθηκε στο γήπεδο, πάνω στις κουβέντες με τον έναν και τον άλλο, μαθαίνει ότι το γήπεδο αυτό έχει δοθεί στις ακαδημίες του Αποέλ και της Ομόνοιας. Κι΄εκεί ο φίλος τα πήρε στο κρανίο, όπως θα έκανε ο κάθε Λεμεσιανός. Τότε λοιπόν και συζητώντας με τους τριγύρω, εμφανίστηκε ένας, ο υπεύθυνος του γηπέδου όπως είπε ότι ήταν κι΄ένας άλλος, δημοτικός σύμβουλος Πολεμιδιών, όπως κι΄αυτός είπε. Κι’όντως είναι δημοτικός σύμβουλος, δυστυχώς. Στην κουβέντα πάνω και στην συζήτηση που άρχισε να ανάβει, ο υπεύθυνος του γηπέδου δικαιολόγησε την παραχώρηση του γηπέδου στις ακαδημίες της Ομόνοιας, λέγοντας το γνωστό ανέκδοτο, “η Ομόνοια εν ούλης της Κύπρου“.

Όταν στην συνέχεια της κουβέντας μπήκε και η ακαδημία του Αποέλ, τότε πήρε τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος, λέγοντας σικκιρτισμένος. “Τα Πολεμίδκια εν τζιεν Λεμεσός”!!! Βλέπετε δεν μπορούσε να βρει μια άλλη δικαιολογία και ξεστόμισε αυτή την μεγάλη ηλιθιότητα. Και δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα. Κάποιοι αιρετοί άρχοντες της Λεμεσού, σε δήμους, στην Βουλή και αλλού, έχουν κατά καιρούς τέτοιες ψευδαισθήσεις και με τις πράξεις τους ζημιώνουν την πόλη και τους κατοίκους που τους ανέδειξαν να τους εκπροσωπούν.

Στις πολιτισμένες και κανονικές χώρες συνήθως, οι δήμοι βοηθούν τις ομάδες της πόλης τους. Στην περίπτωση αυτή, ο δήμος Πολεμιδιών έδρασε σαν δούρειος ίππος, πηγαίνοντας ενάντια στα συμφέροντα και στο καλό, των ομάδων της πόλης του και των δημοτών του. Για τριάντα αργύρια, γιατί περι αυτού πρόκειται, κάνει ότι έκανε παλαιότερα κι΄ο δήμος Μέσα Γειτονιάς. Και πριν προλάβετε να με πείτε ρατσιστή, τοπικιστή, πέστε μου, θα έδινε η Αγλαντζιά ή η Λακατάμια, το γήπεδο της στις ακαδημίες του Απόλλωνα ή της ΑΕΛ;

Σεκφθήκατε ακόμη ο δημοτικός σύμβουλος της Έγκωμης, να ξεστόμιζε, η Έκγωμη δεν είναι Λευκωσία; Σεκφθήκατε να είχε ακαδημίες ο ΠΑΟΚ στον δήμο Ζωγράφου, ή ο Ολυμπιακός στον δήμο Πυλαίας; Ο κάθε δήμος έχει υποχρέωση να βοηθά πρώτισα τις ομάδες του δήμου, της πόλης του. Ως εκ τούτου κύριε δημοτικέ σύμβουλε, κύριε υπεύθυνε του γηπέδου, κύριοι στον δήμο Πολεμιδιών, είστε σε θέση καθαρά offside. Τα Πολεμίδια όχι απλά είναι Λεμεσός, αλλά είναι και στην καρδιά της Λεμεσού. Κι΄αυτό όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε τόσο θα είναι καλύτερα και για εσάς και για τους δημότες σας και για όλη την Λεμεσό. 

Ο ΛΕΜΕΣιος …