Αρχική Λεμέσιος Εύστοχος ο τίτλος της “Βασίλισσας”, ταιριάζει με την ταπεινή μου πρόταση, βαρκαροκαρναβάλι...

Εύστοχος ο τίτλος της “Βασίλισσας”, ταιριάζει με την ταπεινή μου πρόταση, βαρκαροκαρναβάλι ή και βαρκαροκαντάδα

Όπως είναι γνωστό στο φετινό καρναβάλι θα έχουμε ξανά Βασίλισσα και όχι Βασιλιά. Και στην φετινή μας Βασίλισσα δόθηκε ο εύστοχος τίτλος, “Λεμεσός, το διαμάντι της Μεσογείου”.

Έτσι λοιπόν είπα να δώσω και δημόσια την εισήγηση μου που την έδωσα εδώ κι΄εκεί. Πως γίνεται στο διαμάντι της Μεσογείου, την πόλη μας, να μην μεταφέρουμε το καρναβάλι και στη θάλασσα;

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Η ταπεινή μου πρόταση αναφέρεται στο να έχουμε καρναβαλική δραστηριότητα και στο νερό. Δηλαδή μια βαρκαροπαρέλαση με μεταμφιεσμένους ας πούμε.

Ή κι΄ακόμη καλύτερα και ακόμη πιο μοναδικό θα ήταν να είχαμε και την βαρκαροπαρέλαση αλλά και μια βαρκαροκαντάδα. Που αλλού θα μπορούσε να γίνει ή γίνεται αυτό; Πουθενά.

Κι΄επειδή αντιλαμβάνουμε ότι ο Δήμος ίσως δεν προλαβαίνει να το ρυθμίσει ή να το διοργανώσει, αν και για μένα λίγα πράματα χρειάζονται, ας το κάνει ο λαός. Οι φίλοι του Λεμεσιανού καρναβαλιού.

Ας είναι και κάποιοι καρναβαλιστές από μόνοι τους. Κάποιοι που έχουν τα θαλάσσια μέσα. Ας είναι μόνο τρείς, τέσσερεις, πέντε. Είναι σημαντικό να ξεκινήσει σήμερα, φέτος αυτό.

Και να είστε σίγουροι ότι θα καταστεί σίγουρα θεσμός. Γιατί θα είναι κάτι όμορφο, ωραίο και μοναδικό. Όπως τότε εκείνη την βραδιά που σε κάποιους φαινόταν δύσκολο. Για την ποδαράτη μιλώ.

Στην σημερινή Λεμεσό, με τις αποβάθρες, την Μαρίνα, το Λιμάνι το Παλιό, αξίζει να μεταφέρουμε το φετινό καρναβάλι στο νερό. Στο νερό του διαμαντιού της Μεσογείου.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…