Αρχική Τεχνολογία Η Google σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου VR headset εντός του 2016

Η Google σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου VR headset εντός του 2016

Όπως όλα δείχνουν το Cardboard της Google αποτέλεσε μόνο το ξεκίνημα της εταιρείας στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας αφού όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια.

Την αποκάλυψη έκαναν με δημοσίευμά τους οι Financial Times, στο οποίο τονίζεται ότι η Google σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός βελτιωμένου προϊόντος εικονικής πραγματικότητας το οποίο σε πολλά σημεία θα είναι παρόμοιο με το Gear VR της Samsung.

Το μελλοντικό headset της Google θα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και θα υποστηρίζει ευρύτερη γκάμα συσκευών σε σχέση με το headset της κορεατικής εταιρείας.

Ακόμη, θα διαθέτει «καλύτερους αισθητήρες και φακούς» στοιχείο που υποδηλώνει ότι δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στις ικανότητες της φερόμενης συσκευής smartphone.Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργαστικής του ισχύος θα προέρχεται από το smartphone.

Η παρουσίαση της νέας συσκευής εικονικής πραγματικότητας ενδέχεται να γίνει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O που διοργανώνει σε ετήσια βάση η εταιρεία για τους developers (φέτος θα διεξαχθεί μεταξύ 18-20 Μαΐου). Αντίστοιχα, το εμπορικό λανσάρισμα δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε ότι αφορά τον κατασκευαστή του headset, το δημοσίευμα θεωρεί ότι θα ακολουθηθεί η λογική των συσκευών Nexus, δηλαδή θα σχεδιαστεί από την Google και στη συνέχεια ένας συνεργάτης θα αναλάβει την κατασκευή του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση ότι το headset θα συνδυαστεί με το φημολογούμενο Android VR, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας. Ήδη από τις αρχές του περασμένου χρόνου, σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, γίνεται αναφορά ότι η εταιρεία εργάζεται σε ένα τέτοιο project.

Στο τωρινό δημοσίευμα εικάζεται ότι το Android VR θα δίνει τη δυνατότητα στους developers να δημιουργήσουν απευθείας εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Άγνωστο παραμένει αν το νέο project θα εμπλέξει ή θα απορροφήσει το Project Tango.

image

Το Cardboard που έχει λανσάρει η Google εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, προσφέρει στον χρήστη δύο πλαστικούς φακούς και απλά συγκρατεί το smartphone στην κατάλληλη θέση ώστε να λειτουργήσει σαν συσκευή VR.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…