Αρχική Τεχνολογία Η Microsoft εργάζεται για τη δημιουργία της «απόλυτης φορητής συσκευής»

Η Microsoft εργάζεται για τη δημιουργία της «απόλυτης φορητής συσκευής»

Η Microsoft δείχνει να μην εγκαταλείπει τα σχέδιά της που αφορούν στην αγορά των φορητών συσκευών, σύμφωνα τουλάχιστον με πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Satya Nadella.

Σε συνέντευξή του στην αυστραλιανή οικονομική εφημερίδα Financial Review, ο Satya Nadella υποστήριξε ότι η Microsoft «θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, όχι όπως αυτή η αγορά ορίζεται από τους σημερινούς market leaders» και πως θα ακολουθήσει «το δικό της μονοπάτι για τη δημιουργία της απόλυτης φορητής συσκευής».

Ουσιαστικά, με τα λόγια αυτά το αφεντικό της Microsoft εκφράζει την πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας όχι απλά να δημιουργήσει την καλύτερη συσκευή με βάση τα σημερινά δεδομένα αλλά να δημιουργήσει την κορυφαία συσκευή της επόμενης γενιάς.

Βέβαια από την διατύπωση των προθέσεων έως την εκπλήρωσή τους η απόσταση είναι σημαντική και ειδικά στον τομέα των smartphones η Microsoft έχει αποδείξει πώς όσο αγαθές και αν είναι οι προθέσεις το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι καταστροφικό.

Ωστόσο, παρά την αποτυχία των κινήσεων του αμερικανικού κολοσσού του software στον τομέα των smartphones υπάρχουν ακόμα ψήγματα θετικών στοιχείων που ίσως της επιτρέψουν να επανέλθει. Καταρχήν η οικογένεια υπολογιστών Surface κινείται πολύ θετικά σε εμπορικό επίπεδο ενώ και η πρόσφατη ανακοίνωση του Surface Studio έγινε με τρόπο που δείχνει ότι η εταιρεία έχει μεγάλες βλέψεις.

Εάν, τη δεδομένη στιγμή, που οι προοπτικές είναι θετικές γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, ίσως τελικά η Microsoft καταφέρει επιτέλους να αλλάξει τα δεδομένα και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που όλες οι διαρροές δείχνουν την επέκταση του brand Surface και στον κλάδο των smartphones… κάποια στιγμή.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…