Αρχική Φούρπος Θαθελα να σταθώ στη διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου στην Πάφο κι΄ανεξάρτητα από...

Θαθελα να σταθώ στη διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου στην Πάφο κι΄ανεξάρτητα από την “φτωχή” εμφάνιση της μεγάλης ΑΕΛ, αυτό δεν σας κάνει μεγά

Ο διαιτητής του αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Παφιακό ανάμεσα στην Πάφο και την ΑΕΛ, ήταν απλά απαράδεκτος. Δεν θαθελα να τον χαρακτηρίσω άσχετο και παρά τις αδυναμίες που κατά καιρούς έχει δείξει αλλά στο Παφιακό δεν ήταν απλά άσχετος.

Και βεβαίως για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι ήταν τάχατες πιασμένος ή στημένος ή απ΄όλα αυτά που συνήθως συζητιούνται σε καφενέδες, σε κερκίδες τζιε ποτζίει ποδά. Ήταν απλά το σύνδρομο της προσωπικότητας των Κυπρίων διαιτητών.

Κι΄αυτό έπαθε κι΄ο Λούκας Σωτηρίου την περασμένη Κυριακή συμπαρασσύροντας μαζί του και τους δυο του βοηθούς. Βρήκε την ομάδα της ΑΕΛ στις φτώχιες της και είπε να το παίξει μάγκας πάνω σε μια μεγάλη ομάδα η οποία σήμερα νοσεί.

Πρώτο φαουλ στο κέντρο του γηπέδου, κίτρινη κάρτα για την ΑΕΛ. Νωρίς στο παιγνίδι ο παθιασμένος σέντερ φορ της Πάφου τρέχει και κάνει φαουλ σκληρό από πίσω στον Αιρόσα, εσήκωσεν τον ίσια πάνω, ήταν χρεωμένος με κάρτα, δίνει τίποτα.

Και ήταν γενικά και συνεχόμενα αυτά τα μικρά μικρά, τα φάουλ, οι παρατηρήσεις αλλά και τα ανάποδα των δυο του βοηθών. Ανάποδα πλάγια του βοηθού στα ανατολικά και κάποια οφσάιντ που έδινε για ΑΕΛ και πότε δεν έδινε για Πάφο ο βοηθός στα δυτικά.

Κι΄έτσι φτάσαμε στην μεγάλη φάση, την φάση του 86ου λεπτού, τότε που ο Αλάμπατσος έπεσε και ανέτρεψε τον Σταύρου ο οποίος έμπαινε στην περιοχή φάτσα ντι φάτσα όπως το λένε και οι Ρουμάνοι, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το είδες Λούκα Σωτηρίου, το είδε κι΄ο ανατολικός σου βοηθός. Το είδατε αλλά κάνατε πως δεν το είδατε, το είδατε γιατί το είδε κι’ ο Κωστής που τα φυστούτζια πάνω στην κερκίδα, κι’ ο Γιαννής με την γλυσταρκά τζιε η γιαγιά μου στην Σουσκιού.

Όχι δεν ήθελαν να βοηθήσουν την Πάφο. Ήταν απλά η αυτοικανοποίηση όπως θα την ένοιωσαν μόνοι στο εσωτερικό τους ότι τάχατες μπορούν να επιβληθούν σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ. Αυτό όμως δεν σας κάνει και μεγάλους διαιτητές!

ο φούρπΟς

 …