Η όλη εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου της Πρυτανίας του ΤΕΠΑΚ ήταν όντως μια εκδήλωση που έδωσε κύρος και αύξησε το γόητρο του πανεπιστημίου της πόλης μας.
Η παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην εκδήλωση έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αξία στα εγκαίνια και έστειλε και το μήνυμα της στήριξης του πανεπιστήμιου από την πολιτεία.
Ωστόσο αυτό που όλοι ανέμεναν να ακούσουν δεν το άκουσαν. Δηλαδή την λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών από την νεα ακαδημαική περίοδο, δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ στην ομιλία της προσπάθησε να βάλει το θέμα στο τραπέζι, δέκτηκε ωστόσο μια έντεχνη ντρίμπλα από τον πρόεδρο ο οποίος δεν θέλησε καν να αναφερθεί σε αυτό.
Και επειδή δεν το πρωσοποποιούμε το θέμα στο πρόσωπο του προέδρου αλλά το θεωρούμε υποχρέωση του κράτους, θα πούμε ότι το Κυπριακό κράτος για μια ακόμη φορά απογοητεύει την Λεμεσό.
Η λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών στο ΤΕΠΑΚ ήταν στην ημερήσια διάταξη από την πρώτη μέρα ίδρυσης του πανεπιστημίου της πόλης μας. Και η λειτουργία της έχει λόγο και ρόλο συμβολικό και ουσιαστικό.
Πέραν της Σχολής Καλών Τεχνών η Κυπριακή πολιτεία έχει υποσχεθεί στο ΤΕΠΑΚ το τμήμα Φαρμακευτικής, ήδη το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με τις δυο μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες της πόλης μας.
Έχει ακόμη υποσχεθεί και την δημιουργία τμημάτων μηχανικών σχετικά με το φυσικό αέριο, όπως των χημικών μηχανικών, μηχανικών περιβάλλοντος και μηχανικών γεωλογίας.
Απ΄όλα αυτά δεν ακούσαμε τίποτα. Και δεν θα αντέξω θα κάνω την σύγκριση με την λειτουργία φέτος στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της ιατρικής σχολής η οποία κοστίζει όσο ο προυπολογισμός του ΤΕΠΑΚ.
Θα πρέπει λοιπόν η πολιτεία να αντιληφθεί ότι το μεγάλωμα του πανεπιστημίου της Λεμεσού είναι μια επένδυση κι΄όχι ένα έξοδο ή βάρος στον κρατικό προυπολογισμό. Είναι επένδυση για την Κύπρο, την Λεμεσό.
ο ΛΕΜΕΣ ιος…