Αρχική Πρόταση Το Διοικητήριο να μετατραπεί σε νεο Αρχαιολογικό Μουσείο, έτσι θα αναβαθμιστεί και...

Το Διοικητήριο να μετατραπεί σε νεο Αρχαιολογικό Μουσείο, έτσι θα αναβαθμιστεί και το ιστορικό κέντρο της πόλης μας

Δεν είναι δυνατόν η Λεμεσός με δυο αρχαία Βασίλεια να την “αγκαλιάζουν” στα δυο άκρα της να μην έχει ένα Αρχαιολογικό Μουσείο του “χαιρκού” και να μην ακούμε και κανένα παράπονο γι΄αυτό.

Ούτε από τις δημοτικές αρχές, ούτε από τους βουλευτές, ούτε από το ΕΒΕΛ, ούτε από την εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης (γενικά δεν ακούμε τίποτα από αυτήν), ούτε από τους πολίτες.

Η Λεμεσός χρειάζεται και αξίζει να έχει ένα αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ιστορίας της και αντάξιο της σημερινής της θέσης σαν τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου και σαν επιχειρηματικό κέντρο της Κύπρου.

Και γι΄αυτό, συνεχίζοντας τις εισηγήσεις μας σε σύνδυασμο με την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας στα πλαίσια της σημερινής μας πρότασης αναφέρουμε τα πιο κάτω.

Το κτήριο το οποίο σήμερα στεγάζει την επαρχιακή διοίκηση Λεμεσού και έχει τα μαύρα του τα χάλια, προτείνουμε όπως το κτήριο αυτό μαζί ίσως και με το επίσης ιστορικό κτήριο της Α΄Αστικής με το οποίο γειτνιάζει, μαζί τα κτήρια αυτά να δημιουργήσουν ένα μουσειακό συγκρότημα στολίδι για την πόλη και όλη την Κύπρο.

Ταυτόχρονα η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου να γίνει πραγματική πλατεία με το κλείσιμο του κομματιού της οδού Ανεξαρτησίας μπροστά από αυτήν καθώς επίσης και την ταυτόχρονη πεζοδρόμηση και κλείσιμο των δρόμων που περιβάλλουν την Πλατεία Ηρώων.

Έτσι θα υπάρξει μια συνένωση και άμεση επαφή των δυο πλατειών, μαζί και με το μουσείο, αλλά και με το Ριάλτο και τους άλλους χώρους ψυχαγωγίας οι οποίοι βρίσκονται στην Πλατεία Ηρώων.

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται ένας σημαντικός πυρήνας μεγάλου ενδιαφέροντος για τους ντόπιους, αλλά ιδιαίτερα για τους ξένους επισκέπτες της πόλης μας μέσα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού.

Υ.Γ. 1 Αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται χρήματα για να γίνουν όλα αυτά. Καθώς επίσης και ότι σήμερα δύσκολα μπορούν να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι. Σήμερα όμως όσο ποτέ πριν αυτά τα έργα είναι απόλυτα αναγκαία. Είναι επένδυση στο κέντρο της πόλης, επένδυση για όλη την Λεμεσό και γι΄αυτό όλοι στην Λεμεσό θα μπορούσαν να δουλέψουν για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Υ.Γ. 2 Θα ακολουθήσουν και άλλες εισηγήσεις μας με θέμα την ενίσχυση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας. Εισηγήσεις μέσα απο τις οποίες θα αντιγράφουμε χωρίς κόμπλεξ ανάλογες προσπάθειες που έγιναν αλλού, εισηγήσεις που δεν θα οδηγούν σε επιβάρυνση του κέντρου με επιπλέον αυτοκίνητα, εισηγήσεις που δεν θα υποβαθμίζουν αλλά θα αναβαθμίζουν την Λεμεσό.

Αν συμφωνείτε με την εισήγηση/πρόταση μας, ψηφίστε ΝΑΙ, διαφορετικά ψηφίστε ΟΧΙ!

Sorry, there are no polls available at the moment.

Κτήριο Α΄Αστικής Σχολής Λεμεσού

Κτήρια Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού

Κτήρια Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού

 

 …