Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Έστειλαν ναρκωτικά από τις ΗΠΑ στην Κύπρο μέσω ταχυδρομείου

Λεμεσός: Έστειλαν ναρκωτικά από τις ΗΠΑ στην Κύπρο μέσω ταχυδρομείου

Ουσία τετραϋδροκανναβινόλης (THC), που περιέχεται στα αποξηραμένα άνθη μαριχουάνας και χασίς, εντοπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Ταχυδρομείο Δεμάτων Λεμεσού, όταν ο ανιχνευτικός σκύλος “BUDDY” του Τμήματος Τελωνείων εντόπισε ύποπτο δέμα με προέλευση την Αμερική το οποίο περιείχε 40 γραμμάρια άγνωστης ουσίας σε υγρή μορφή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει πως το περιεχόμενο του εν λόγω πακέτου στάλθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, για τα αποτελέσματα την οποίας το εν λόγω Τμήμα ενημερώθηκε χθες. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Τελωνείων ενημερώθηκε χθες γραπτώς ότι πρόκειται για 40 γραμμάρια της ουσίας τετραϋδροκανναβινόλη (THC), σε υγρή μορφή, ουσία που περιέχεται στα αποξηραμένα άνθη μαριχουάνας και χασίς.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών λόγω αρμοδιότητας για τα περαιτέρω.

Εξάλλου, χθες Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων πραγματοποίησαν επιχείρηση σε συγκεκριμένο υποστατικό στην Επαρχία Λεμεσού, για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν συνολικά 223 γυναικείες γούνες, που εκ πρώτης όψεως παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (είναι απομιμήσεις) του εμπορικού σήματος HERMES, συνολικής αξίας €500.000 περίπου.

Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.