Αρχική Τελευταία Νέα Βροχές και αραιή σκόνη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Βροχές και αραιή σκόνη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το Σάββατο (7/10), αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές, ενώ στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοανατολικοί ως νότιοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα, στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια αλλά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Τρίτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, σε κάποιες ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή, μικρή περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα και μικρή άνοδο την Τρίτη.

Από ΚΥΠΕ/ThemaOnline