Αρχική Τελευταία Νέα Μετά από πέντε χρόνια τελειώνει η αίθουσα επιβατών αλλά θα είναι έτοιμη...

Μετά από πέντε χρόνια τελειώνει η αίθουσα επιβατών αλλά θα είναι έτοιμη σε ένα χρόνο!!!

Προς το τέλος τους οδεύουν οι εργασίες για την αίθουσα επιβατών του λιμανιού Λεμεσού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο επιχειρηματικό και οικονομικό newsletter Μαΐου του ΕΒΕ Λεμεσού«Επιχειρηματική Λεμεσός», εντός του επόμενου δωδεκαμήνου θα γίνουν ενδεχόμενες επιδιορθώσεις ή συμπλήρωση κάποιων δευτερευουσών εργασιών από τον εργολάβο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκο Μιχαηλίδη, πρόκειται για μια μοντέρνα και μεγάλη αίθουσα επιβατών. Η αίθουσα θα στεγάσει, μεταξύ άλλων, και κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως Τελωνείο και Αστυνομία, ενώ η περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού θα εξαρτηθεί από τους επενδυτές του.

Το κόστος για την αίθουσα επιβατών, η οποία έχει συνολικό εμβαδόν 6.800 τ.μ., ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ.

Περιλαμβάνει αίθουσα αναχωρήσεων, δύο αίθουσες αφίξεων, ξεχωριστό χώρο παραλαβής αποσκευών, εστιατόριο, καθώς και χώρο στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν δοθεί αρκετές παρατάσεις όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης του έργου, το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί στο τέλος του 2013. Σημειώνεται εξάλλου ότι οι εργασίες για κατασκευή της αίθουσας επιβατών είχαν ξεκινήσει το 2011.

ΠΗΓΗ: inbusinessnews.com…