Αρχική Πρόταση Μετά και τον “Δρόμο της Δόξας” ή αναγνώρισης όπως τον ονόμασε ο...

Μετά και τον “Δρόμο της Δόξας” ή αναγνώρισης όπως τον ονόμασε ο Δήμαρχος, επαναφέρουμε την πρόταση μας η οποία είναι πλέον απόλυτα συμβατή

Μετά την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, τα έργα ανάπλασης στο παλιό λιμάνι και την επίχωση, την κατασκευή της μαρίνας και τώρα του “Δρόμου της Δόξας”, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλος πυρήνας στην περίμετρο του κέντρου και στο κέντρο της Λεμεσού ο οποίος μπορεί και θα πρέπει να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας.

Στα πλαίσια λοιπόν της προσπάθειας για προσέλκυση τουριστών στο κέντρο της πόλης, για καλύτερη εξυπηρέτηση τους, αλλά και για απαλλαγή του κέντρου από αχρείαστες κρατικές υπηρεσίες οι οποίες δεν συνάδουν με τον νεο χαρακτήρα της περιοχής, εισηγούμαστε την μετακίνηση του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη και μετατροπή του συγκεκριμένου κτηρίου, σε Κέντρο Πληροφόρησης Λεμεσού.

Το Lemesos Information Center θα μπορούσε να αποτελέσει έναν χώρο όπου ο επισκέπτης της Λεμεσού θα μπορούσε να βρει ότι θα έψαχνε για την πόλη μας. Πληροφόρηση, εξυπηρέτηση, ακόμη και ένα χώρο για αγορά εισιτηριών, είτε αυτά είναι για εκδηλώσεις ή και ακόμη για εκδρομές και κρουαζιέρες που θα ξεκινούν από την Λεμεσό, αλλά και έναν χώρο για πώληση αναμνηστικών με το λογότυπο της Λεμεσού.

Μάλιστα για την καλύτερη προσέλευση των τουριστών και γενικότερα των ξένων επισκεπτών της πόλης μας στο συγκεκριμένο Κέντρο Πληροφόρησης, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ειδικός χώρος στάθμευσης για το λεωφορείο 30 της ΕΜΕΛ στον χώρο στάθμευσης ο οποίος κατασκευάστηκε στα πλαίσια της ανάπλασης του παλιού λιμανιού και ο οποίος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αναφερόμενο κτήριο.

Έτσι οι τουρίστες θα ξεκινούσαν την περιήγηση τους στην Λεμεσό από τον χώρο αυτόν στον οποίο θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση μέσω της γραμμής της ΕΜΕΛ, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να επιστρέφουν στην τουριστική περιοχή και στα ξενοδοχεία του με την δημιουργία ανάλογου χώρου στον δημοτικό χώρο στάθμευσης ο οποίος βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω από το κτήριο του ΚΕΠ.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Λεμεσού το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο και τον ΚΟΤ, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, οι τουρίστες επισκέπτες θα μπορούσαν να βρίσκουν όλα τα πιο κάτω:

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝΠωλήσεις εισιτηρίων για θέατρα, θεάματα και εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στην Λεμεσό. Όπως για παράδειγμα εισιτήρια εισόδου στα μουσεία, στο κάστρο, σε αρχαιολογικούς χώρους, στο ΡΙΑΛΤΟ, στο Θέατρο Ένα, στην Γιορτή του Κρασιού, κλπ.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΩΝΠωλήσεις εκδρομών, κατά προτίμηση στα ορεινά θέρετρα της Λεμεσού, με εξιδεικευμένες εκδρομές σε οινοποιεία και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της επαρχίας. Πωλήσεις όμως και εκδρομών για άλλες πόλεις και ακόμη και πωλήσεις κρουαζιέρων με λιμάνι έναρξης τους το λιμάνι Λεμεσού.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑΔωρεάν διάθεση ενημερωτικών φυλλαδίων για οτιδήποτε ενδιαφέρον υπάρχει την πόλη. Για παράδειγμα θα μπορούσε να ετοιμαστεί ένα κοινό φυλλάδιο για τα καταστήματα στην Ανεξαρτησίας, το ίδιο θα μπορούσε να γίνει για κέντρα διασκεδάσεως, για εστιατόρια, για τα οινοποιεία, τα χωριά και οτιδήποτε άλλο θα ενδιέφερε κάποιον ξένο επισκέπτη.

ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΔωρεάν χάρτες, για παράδειγμα, χάρτης του ιστορικού κέντρου, χάρτης του αρχαιολογικού χώρου Αμαθούντας, του Κουρίου, χάρτης με τα μουσεία, κλπ. Δωρέαν μπορεί να παραχωρούνται και ιστορικά βιβλία με θέματα το μεσαιωνικό κάστρο και τους αρχαιολογικούς χώρους και γενικότερα την ιστορία της Λεμεσού.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Το κέντρο πληροφόρησης Λεμεσού να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για περιπάτους με δωρεάν ξενάγηση από λειτουργούς του ΚΟΤ στο κέντρο της πόλης μας, στο παντοπωλείο, αλλά ακόμη και στην επίχωση, το παλιό λιμάνι και την μαρίνα.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ/ΣΟΥΒΕΝΙΡΕτοιμασία και πώληση αναμνηστικών της πόλης και σουβενίρ τα οποία θα φέρουν συγκεκριμένο λογότυπο σχετικό με την Λεμεσό. Καλό θα ήταν μαζί με το λογότυπο αυτό το οποίο θα μπορούσε να έχει σχέση με το λογότυπο του δήμου, να περιλαμβάνεται και το λογότυπο του Limassol Branding, το Energetic Limassol.

ΠΩΛΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣΕίναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό οι τουρίστες που επισκέπτονται μια πόλη να αγοράζουν αναμνηστικά ή και φανέλες των ομαδών της κάθε πόλης. Θα μπορούσαν λοιπόν στο κέντρο πληροφόρησης Λεμεσού να πωλούνται αναμνηστικά της ΑΕΛ, του ΑΡΗ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, καθώς επίσης και φανέλες των ομάδων.

Και πολλά άλλα…….