Αρχική Λεμέσιος Θα μου πείτε τώρα πως θυμήθηκα κατάκαλόκαιρα το Λεμεσιανό καρναβάλι, ερωτώ τον...

Θα μου πείτε τώρα πως θυμήθηκα κατάκαλόκαιρα το Λεμεσιανό καρναβάλι, ερωτώ τον ΚΟΤ, πως και δεν το θυμήθηκε;

Το ερώτημα θα είναι βεβαίως εύλογο. Πως και θυμήθηκα κατακαλόκαιρα το Λεμεσιανό καρναβάλι; Σίγουρα δεν το θυμήθηκα γιατί μου κτύπησε η ζέστη στο κεφάλι. Το θυμήθηκα για να δω αν το θυμήθηκε κι΄ο ΚΟΤ.

Διαβάζω λοιπόν τις τελευταίες μέρες για τις προσπάθειες του ΚΟΤ να ανεβάσει τον Χειμερινό τουρισμό. Επιχορηγημένες πτήσεις, επαφές στο εξωτερικό, παρακάλια και κεράσματα σε τουριστικούς αντιπροσώπους.

Όλα αυτά είναι μέσα στο παιγνίδι. Ποιό όμως προιόν προωθεί ο ΚΟΤ σε όλους αυτούς έτσι που να μπορέσει η Κύπρος να προσελκύσει τον μέγιστο αριθμός Χειμερινού τουρισμού; Τι προγράμματα τους παρουσιάζει;

Μήπως την νεκρή πολιτεία της Αγίας Νάπας στην οποία άνοιξαν πέρσι τον χειμώνα μερικά ξενοδοχεία με το ζόρι για να βάλουν τους Ρώσους τουρίστες; Αν είσασταν εσείς τουρίστας θα πηγαίνατε τον χειμώνα στην Αγία Νάπα;

Και αυτό είναι που δικαιολογεί ότι ο μέγιστος αριθμός  τουριστών που αναμένουμε ή μάλλον που προσπαθούμε να προσελκύσουμε για τον χειμώνα, είναι μόλις 100 χιλιάδες τουρίστες. Μα αν είναι αυτό δυνατόν.

Πρόσφατα μεγαλοδιευθυντής ξένης εταιρείας που συμπληρώνει στην Κύπρο έναν χρόνο τώρα μου είπε. “Έχει ένα χρόνο που είμαι εδώ και δεν φόρεσα ακόμη σακκάκι, πως είναι δυνατόν η Κύπρος να μην γεμίζει τουρίστες και τον Χειμώνα”;

Εν κατακλείδι μπαίνω στο ζουμί. Ο ΚΟΤ αν θέλει πραγματικά να προωθήσει τον Χειμερινό τουρισμό θα πρέπει να κτίσει το πρόγραμμα του πάνω στη Λεμεσό. Την μοναδική πόλη της Κύπρου που είναι ζωντανή ολόχρονα, 365 μέρες τον χρόνο.

Να κτίσει το πρόγραμμα του σύμφωνα με τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις που υπάρχουν στην Λεμεσό και τον Χειμώνα, με το γεγονός ότι η Λεμεσός γειτνιάζει με το Τρόοδος, με τα κρασοχώρια και βεβαίως με επίκεντρο το καρναβάλι.

Όταν ολάκερο CNN έκανε πέρσι αναφορά για το Λεμεσιανό καραναβάλι με τον χαρακτηρισμό ή καλύτερα το ερώτημα αν το καρναβάλι της Λεμεσού είναι το αμέσως καλύτερο καρναβάλι μετά το ΡΙΟ, αυτό πως το εκμεταλεύεται ο ΚΟΤ;

Σας ξαναπαραθέτω το σχετικό δημοσίευμα μπας και συγκινηθεί κανείς. Και όσα αναφέρω δεν πάνε μόνο στον ΚΟΤ, πρώτιστα αυτός έχει την ευθύνη, αλλά πάνε και στους “δικούς” μας όπως ας πούμε την εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης Λεμεσού.

CNN: Limassol,Cyprus. Coolest carnival outside of Rio? 

ο ΛΕΜΕΣ ιος …