Αρχική Τελευταία Νέα Ξάφρισε από εταιρεία στη Λεμεσό 93 χιλιάδες ευρώ το 2019 και την...

Ξάφρισε από εταιρεία στη Λεμεσό 93 χιλιάδες ευρώ το 2019 και την έπιασαν στην Ισπανία

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διαδικτυακής απάτης, συνελήφθη στην Ισπανία, δυνάμει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, 57χρονη, η οποία μεταφέρθηκε χθες 16/05/2023 στην Κύπρο, όπου συνελήφθη με το Εθνικό Ένταλμα Σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον της και τέθηκε υπό κράτηση.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, από τη νομική σύμβουλο εταιρείας, όπου σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τον Μάιο, του 2019 η εταιρεία της προχώρησε σε παραγγελία προϊόντων, από εταιρεία του εξωτερικού, με την οποία, όπως ανέφερε η παραπονούμενη, υπήρχε συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, η εταιρεία της παραπονούμενης προχώρησε σε έμβασμα ύψους 93.187 ευρώ, σε λογαριασμό που υποδείχθηκε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, από την τράπεζα του εξωτερικού. Ωστόσο αργότερα, σε επικοινωνία, που είχαν με την προμηθεύτρια εταιρεία, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για απάτη και ότι έγινε υποκλοπή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφού ο λογαριασμός όπου έγινε το έμβασμα, δεν ανήκει στην προμηθεύτρια εταιρεία.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση, η Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό και ιδιαίτερα τους εμπορευόμενους, ότι κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου, ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Συμβουλεύει επίσης, όπως σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα, προτού προχωρήσουν στην εξόφληση των τιμολογίων, να προχωρούν πάντοτε σε επαλήθευση του μηνύματος, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους πωλητές. Για την επικοινωνία αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο τηλεφωνικός αριθμός με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροΠάφος: Σε 79χρονη ελλείπουσα ανήκει το κρανίο
Επόμενο άρθροΜετά την ζέστη, αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές