Αρχική Οικονομολόγος «Οι ισχυροί της ηπείρου δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι δυναμικό χάνουν», χάνεται...

«Οι ισχυροί της ηπείρου δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι δυναμικό χάνουν», χάνεται ολόκληρη γενιά

Με βάση την πρόσφατη έρευνα του κέντρου ερευνών PEW της Ουάσινγκτον, ο διαδικτυακός τόπος του γερμανικού εντύπου δημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται στην εμπιστοσύνη που (δεν) δείχνουν να έχουν οι πολίτες της Ευρώπης στην Ε.Ε. «Οι Ευρωπαίοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ. Και δικαιολογημένα.

Κυρίως οι νέοι άνθρωποι ήλπιζαν σε απεριόριστες δυνατότητες. Σήμερα από τα πολλά όνειρα απέμειναν μόνο ερείπια. (…) Η Ευρώπη χάνει μία ολόκληρη γενιά και μαζί με αυτή και την ευρωπαϊκή ιδέα. Γιατί ποιος θα γίνει φορέας της στο μέλλον, αν όχι αυτοί οι νέοι άνθρωποι;», αναφέρεται στο άρθρο τονίζοντας ότι οι πολιτικοί ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύσεις στα προβλήματα και ειδικά στα προβλήματα των νέων.

Επίσης ο συντάκτης σημειώνει ότι «Οι ισχυροί της ηπείρου δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι δυναμικό χάνουν. Η νέα γενιά δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτήν την περιφρόνηση. Πρέπει να ακουστεί περισσότερο, να στρατευθεί. Να ψηφίσει στις εκλογές, στα συμμετάσχει στα κόμματα ή να ιδρύσει νέα, να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης. Πρέπει να πάρει το μέλλον της στα χέρια της, γιατί αλλιώς δεν θα το κάνει κανείς».

Στην έρευνα της PEW συμμετείχαν 8.000 ευρωπαίοι πολίτες. Δείτε εδώ την έρευνα.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

Αφιερωμένο στους κ.κ. Σόιμπλε, Ρεν, Ασμούνσεν, Ντάισελμπλουμ και όλους όσους σκοτώνουν τα όνειρα αυτών των νεών. Όλοι αυτοί σκοτώνουν πρώτιστα την ίδια την Ευρωπαική Ένωση και θα μείνουν στην ιστορία σαν οι νεκροθάφτες της Ευρωπαικής ιδέας.

economoΛΟΓΟΣ   …