Αρχική Πρόταση Επίχωση, Παλιό Λιμάνι, Μαρίνα, η Λεμεσός χρειάζεται θαλάσσιες διαδρομές

Επίχωση, Παλιό Λιμάνι, Μαρίνα, η Λεμεσός χρειάζεται θαλάσσιες διαδρομές

Πλέον τα δεδομένα υπάρχουν. Τα μέσα υπάρχουν όπως και τα σημεία απ΄όπου θα μπορούσε να ξεκινούν και να τελειώνουν ίσως οι θαλάσσιες διαδρομές.

Η πρόταση μας είναι για μια ακόμη φορά απλή. Να βάλουμε τον κόσμο, ντόπιους και ξένους μέσα στην θάλασσα και από την θάλασσα να τους δίνουμε μια διαφορετική εικόνα της πόλης μας.

Είτε από τον χώρο της επίχωσης, την μεγάλη αποβάθρα, είτε από το παλιό λιμάνι ή και την μαρίνα, θα μπορούν να ξεκινούν θαλάσσιες διαδρομές, είτε για μια απλή βόλτα ή και για μετάβαση σε μια άλλη περιοχή της Λεμεσού.

Αυτό δηλαδή που εισηγούμαστε είναι η κατά κάποιον τρόπο ολόχρονη αναβίωση του “πάμπορου”. Για τους νεότερους αναφέρουμε ότι ο πάμπορος ήταν μια θαλάσσια βόλτα με μαούνα, κατά την διάρκεια των εορτασμών του κατακλυσμού.

Όσον αφορά βέβαια το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος, θα πρέπει να συμβάλουν όλοι. Ο ΚΟΤ, η εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης, ο δήμος, άλλοι φορείς, αλλά και ο ιδιώτης ή ιδιώτες που θα εκφράσουν ενδιαφέρον για να το κάνουν.

Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι αυτό εμπλουτίζει το τουριστικό προιόν της πόλης μας, αλλά και συνάμα ξαναβάζει την Λεμεσό μέσα στην θάλασσα και θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε νησί. Κι΄αν η εισήγηση υιοθετηθεί, προσέξτε την τιμή.

Sorry, there are no polls available at the moment….