Αρχική Τεχνολογία Οι Microsoft, Intel, Samsung και άλλες εταιρείες από τον χώρο της υψηλής...

Οι Microsoft, Intel, Samsung και άλλες εταιρείες από τον χώρο της υψηλής τεχνολογίας σχηματίζουν μία νέα συνεργασία για το Internet of Things

Οι Microsoft, Intel, Samsung και άλλες εταιρείες από τον χώρο της υψηλής τεχνολογίας σχηματίζουν μία νέα συνεργασία για το Internet of Things.

Ηχηρά ονόματα από τον χώρο της mobile τεχνολογίας και όχι μόνο, σχηματίζουν το Open Connectivity Foundation, ή OCF εν συντομία, το οποίο ασχολείται με το Internet of Things και επιδιώκει να θέσει κανόνες και προϋποθέσεις για τα πρότυπα που θα ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές που παρουσιάζουν κάποια συσκευή ή κάποια λύση που ασχολείται με το πεδίο του Internet of Things. Αναλυτές εκτιμούν ότι η συνεργασία αυτή θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο κομμάτι του Smart Home.

To Open Connectivity Foundation προβλέπει ότι εντός των επόμενων ετών θα υπάρχουν δισεκατομμύρια συσκευές στο Internet of Things, οι οποίες θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς προβλήματα συμβατότητας και άλλα εμπόδια, ανεξάρτητα από το ποιος τις έχει κατασκευάσει. Αυτό θα οφείλεται στον καθορισμό των standards και των προτύπων επικοινωνίας που θα τεθούν για το σύνολο των Internet of Things συσκευών.

Στο κοντινό παρελθόν εταιρείες όπως οι Electrolux, Microsoft και Qualcomm είχαν σχηματίσει το Allseen Alliance Group, αλλά τώρα όλες τους συνασπίζονται υπό τη σκέπη του Open Connectivity Forum, επομένως η επικοινωνία στο Smart Home του μέλλοντος θα είναι απρόσκοπτη….