Αρχική Λεμέσιος Παύλος Κοντίδης και η πλατεία του γάμου

Παύλος Κοντίδης και η πλατεία του γάμου

Ο Παύλος Κοντίδης είναι ο πρώτος Κύπριος Ολυμπιονίκης και είναι και Λεμεσιανός. Και κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου σε Ολυμπιάδα, σε ένα άθλημα που πάει στην πόλη μας, σε άθλημα της θάλασσας.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι ο πρώτος Κύπριος Ολυμπιονίκης και είναι και Λεμεσιανός. Και η τεράστια αυτή του επιτυχία μας δίνει την ευκαιρία και σαν πόλη να διορθώσουμε αλλά και να φτιάξουμε πράματα.

Ως εκ τούτου και επι της ευκαιρίας που το παλληκάρι μας επέστρεψε στην Κύπρο, δήμαρχε απευθύνομε κατ΄αρχάς σε εσένα προσωπικά. Γιατί πιστεύω ότι άμαν θέλεις κάτι θα γίνει.

Απευθύνομαι όμως και γενικότερα στο δημοτικό συμβούλιο και παρά το γεγονός ότι δεν τρέφω ψευδαισθήσεις από αυτό.

Δήμαρχε και Δημοτικό Συμβούλιο, όσοι καταλάβετε και όσοι δεν καταλάβατε. Το όνομα του Παύλου Κοντίδη θα μείνει αθάνατο και το όνομα του μπορεί να δώσει αξία και στη πόλη του την Λεμεσό του, στην Λεμεσό μας.

Και μπαίνοντας αμέσως στο ψητό, να λοιπόν η ευκαιρία.

Η πλατεία Σαριπόλου ή πλατεία Παντοπουλείου, επίσημα δεν της δόθηκε ποτέ κάποιο όνομα, η πλατεία που θυμίζει περισσότερο πλατεία του γάμου και του Κυπριώτικου σκέτς, μπορεί να γίνει μια πλατεία κανονική αλλά και μια πλατεία αθάνατη.

Ξήλωσε δήμαρχε το μασκαραλίκι που έγινε μέστην μέσην. Το σκέπαστρο ή πως αλλοιώς το λαλούσιν. Ξήλωστο όπως λέει και στις εισηγήσεις της η Εύη Τσολάκη και δώσε χώρο στους καφεστιάτορες μπροστά από τα μαγαζιά τους.

Έτσι η απαράδεκτη εικόνα του γάμου και του Κυπριώτικου σκετς θα αλλάξει και η πλατεία θα γίνει μια πραγματική πλατεία. Μια πλατεία όπως λέω που μπορεί να γίνει και αθάνατη κι΄αυτό θα συμβεί αν στην πλατεία αυτή δοθεί το όνομα του Παύλου Κοντίδη.

Αυτός είναι ο καταληλότερος τρόπος και ο πιο κατάλληλος χώρος, στην καρδιά της πόλης, για να τιμηθεί αυτός ο μεγάλος αθλητής, ο πρώτος και μοναδικός Κύπριος Ολυμπιονίκης.

Αν λοιπόν γίνουν όλα αυτά τα οποία λέω και ζητώ, τότε δήμαρχε κι΄επειδή από αισθητικής άποψης ο δήμος μας σκίζει, πιάσε αυτή την φορά κανέναν επαγγελματία για να τοπιοτεχνήσει την “νεα” πλατεία. Νομίζω τον λένε διακοσμητή χώρου.

Και μην ξεχάσεις να του πείς ότι σε αυτή την νεα πλατεία θα πρέπει να χωρέσει και ένα ωραίο και αντάξιο στον ολυμπιονίκη μας, γλυπτό. Μιλώ για άγαλμα, πουτούτα που δεν έχει άλλα ή μάλλον καθόλου στην Λεμεσό.

Υ.Γ. Δήμαρχε. Μάλλον όνειρα θερινής νυκτός κάνω. Αν όμως δεν ονειρεύεσαι δεν αξίζει. Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους, πάω στοίχημα ότι αρκετοί δεν έχουν ιδέα για πιο πράμα μιλώ. Εννοώ την πλατεία, γιατί τον Παύλο σίγουρα τον ψάχνουν για καμμιά φωτογράφηση.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…