Αρχική Τελευταία Νέα Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αποκατάστασης των τάφων των Τ/Κ πεσόντων σε κοιμητήριο...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αποκατάστασης των τάφων των Τ/Κ πεσόντων σε κοιμητήριο στη Λεμεσό, δεκάδες Τ/Κ από τα κατεχόμενα

Δεκάδες Τουρκοκύπριοι με δέκα λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα βρέθηκαν σήμερα στη Λεμεσό για την τελετή αποκατάστασης των τάφων που βρίσκονται σε μικρό κοιμητήριο στον Τουρκομαχαλλά.

Πρόκειται για τους τάφους πέσοντων κατά τις δικοινοτικές ταραχές του 1964 και της Τουρκικής εισβολής του 1974 τους οποίους οι διοργανωτές της εκδήλωσης αποκαλούν στα Τούρκικα σαν “Μάρτυρες”.

Το έργο που διάρκεσε δυο χρόνια έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος των Λεμεσιανών Τ/Κ και υλοποιήθηκε με εισφορές ατόμων και οργανισμών. Σ΄αυτό δούλεψαν Ε/Κ και Τ/Κ.

Κατά την σημερινή εκδήλωση διαβάστηκαν ποιήματα από Τ/Κ δασκάλους ενώ απευθύνθηκαν στους παρευρισκομένους ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ.Ρασίμογλου κι΄ο δήμαρχος Λεμεσού κ.Χρίστου.

Σημειώνουμε ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης λίγο μετά το μεσημέρι πολλοί ήταν οι Τ/Κ οι οποίοι περπάτησαν από τον Τουρκομαχαλλά προς την Μαρίνα Λεμεσού, το Παλιό Λιμάνι και την Επίχωση.

Μερικοί Τουρκοκύπριοι προτίμησαν να παραμείνουν στον χώρο όπου έγινε η εκδήλωση μέχρι και αργά το απόγευμα ενώ έφαγαν εκεί φαγητά που φαίνεται να έφεραν μαζί τους από τα κατεχόμενα….