Αρχική Εκδηλώσεις Αύριο Δευτέρα βράδυ στο Παλιό Ξυδάδικο, Άνθρωποι και Σκιές

Αύριο Δευτέρα βράδυ στο Παλιό Ξυδάδικο, Άνθρωποι και Σκιές

Ο Καραγκιόζης είναι πρωτομάστορας στο χτίσιμο του νέου παλατιού του Πασά της Προύσσας. Η οικοδόμησή του καθυστερεί καθώς ο Καραγκιόζης το ρίχνει στα αστεία και τα γλέντια με τους εργάτες. Ενώ δέχεται τις απειλές του Πασά και τις συμβουλές του Χατζηαβάτη, γίνεται άθελά του ήρωας για τους εργάτες και εφιάλτης για τον Πασά.

Η τέχνη της αφήγησης συναντά τον Καραγκιόζη, την δράση στον μπερντέ και την ζωντανή μουσική μέσα στο ποτάμι των στιγμών ενός θρύλου που, όπως όλες οι αρχετυπικές ιστορίες, ξαναγίνεται κάθε φορά που τον αφηγούμαστε.

Οι θρύλοι είναι άπιαστες στιγμές που αντλούν τη μαγεία τους εξίσου από το παρελθόν και το παρόν. Ο χώρος και ο χρόνος γίνονται σχετικοί, η εξουσία και η επανάσταση αναζητούν και πάλι νομιμοποίηση, η εικόνα και η ουσία πίσω από αυτή ανταγωνίζονται , η προπαγάνδα και η συνείδηση μπλέκονται, ο πλούτος και η φτώχεια που δεν αρκούν για να φτιάξουν ταυτότητες.

Το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, σε μια παράσταση για ενήλικες όπου οι σκιές κυριαρχούν – θεματικά, αλλά και σαν εκφραστικό μέσο.

Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες.

Αφήγηση: Μαρίνα ΚατσαρήΘέατρο Σκιών: Θοδωρής ΚωστιδάκηςΝέυ: Άλκης ΑγαθοκλέουςΛαούτο: Βαγγέλης Γέττος

Διασκευή θρύλου: Βαγγέλης Γέττος

Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 96845705…

image