Αρχική Τελευταία Νέα Σε δύο ώρες στην αγκαλιά της μητέρας της η Μαρίε Ελένη –...

Σε δύο ώρες στην αγκαλιά της μητέρας της η Μαρίε Ελένη – Επιστρέφουν μαζί Κύπρο

Αισιόδοξος ότι  εντός των επόμενων δύο ωρών, η Μαρίε Ελένη θα βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας της στην Νορβηγία, παρουσιάστηκε το πρωί ο δικηγόρος της μητέρας Λάρης Βραχίμης.
 
Μιλώντας στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ ο κύριος Βραχίμης αποκάλυψε και τον καθοριστικό παράγοντα που οδήγησε τον πατέρα στην απόφαση να παραδοθεί: Όπως είπε, μετά το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του είχε ξεμείνει από χρήματα και πιέστηκε σημαντικά.
 
Πάντως ο κύριος Βραχίμης δεν επιβεβαίωσε πληροφορία ότι το παιδί τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.
 
 
 

 
 
 
Υπενθυμίζεται πως η μητέρα της 4χρονης Μαρίε Ελένης, βρίσκεται ήδη στην Νορβηγία προκειμένου να παραλάβει την κορούλα της που απήχθη τον περασμένο Απρίλιο μέσα από τα χέρια της έξω από το νηπιαγωγείο της στη Δασούπολη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή, η μητέρα της 4χρονης ενημερώθηκε από τις Νορβηγικές αρχές ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο απαγωγέας πατέρας να παραδοθεί στην αστυνομία.
 
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας, το πρωί της Δευτέρας έλαβε νέο τηλεφώνημα όπου την ενημέρωναν ότι πρέπει να μεταβεί στη Νορβηγία για να παραλάβει την κορούλα της αφού ο πρώην σύζυγός της παραδόθηκε στις Αρχές. 
 
Τα Νορβηγικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μετά από διαπραγματεύσεις, ο πατέρας παραδόθηκε μαζί με την τετράχρονη κόρη του, η οποία βρίσκεται σε αρμόδιο τμήμα ανατολικά της χώρας.
 
Για την παράδοση της μικρής Μαρίε Ελένης έχει ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. 
 
Τον περασμένο Αύγουστο, δικαστήριο στη Νορβηγία εξέδωσε απόφαση, ότι ο 48χρονος θα πρέπει να παραδώσει το παιδί στη μητέρα του και ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει την κηδεμονία της. 
 
Για την υπόθεση, είχαν συλληφθεί στην Κύπρο, αριθμός συνεργατών του 48χρονου εναντίον των οποίων υπήρχαν στοιχεία που τους “έκαιγαν”, όπως για παράδειγμα γενετικό υλικό ενώ εξακριβώθηκε ο τρόπος της απαγωγής και της διαφυγής. Ωστόσο, κανένας ύποπτος δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγες μέρες πριν την απαγωγή, ο Νορβηγός πατέρας έφτασε στην Κύπρο μέσω κατεχομένων. 

Πηγή: Reporter